Monday 30 July 2012

Syyaan eka!

Puolitoista kuukautta kestaneen blogitauon jalkeen on kai tapana kertoa miksi on pitanyt taukoa ja mita kaikkea bloggaajan seikkailujen tayttamassa elamassa on talla valin ehtinyt tapahtumaan. Taman bloggaajan elamassa paljonkin, mutta enpa kerrokaan siita viela tassa postauksessa.


Sen sijaan kerron mita meilla tanaan syotiin.


Tanaan toissa istuskellessani alkoi paassani muodostua resepti-idea keittion kaapissa lymyilevasta Mattesonsin savustetusta makkarasta. Paassani idea vaikutti lahes edellisen Aina Ilonan paassa kehitetyn pastareseptin vertaiselta. No eihan se ihan sita ollut, mutta ei nyt ihan kamalaakaan. Paitsi Geoffin mielesta, okei.


Koska mielessani on jo muutama muutos, jolla pastasta saadaan lahemmas sen makuista kuin kuvitelmissani, postaan reseptin tanne.










Parannusehdotuksia vaille valmis pasta 5-6:lle


500g spaghettia


200g savustettua makkaraa (Suomessa kokolihagrillimakkara ajanee asian)
200g kirsikkatomaatteja
3 grillattua paprikaa oljyssa
70g rucolaa
1rkl rakeista sinappia (wholegrain mustard)
1 rkl vetta
3rkl oliivioljya
suolaa
pippuria


1. Laita pasta kiehumaan
2. Viipaloi makkara, puolita kirsikkatomaatit ja leikkaa grillatut paprikat n. edellisten kanssa samankokoisiksi palasiksi.
3. Kuumenna hiukan oliivioljya pannussa ja lisaa makkaraviipaleet. Ala ruskista liikaa.
3. Sekoita sinappi, vesi ja oliivioljy keskenaan.
4. Lisaa makkaroiden sekaan kirsikkatomaatit, grillatut paprikat ja rucola ja kypsenna kunnes rucola on pehmennyt ja kaikki ainesosat ovat lammenneet.
4. Valuta pasta, laita takaisin kattilaan. Sekoita taman jalkeen pastan joukkoon sinappikastike ja makkara-vihannessekoitus. Mausta suolalla ja pippurilla.






Aion (hiukkasen muunneltuna) kokeilla tata reseptia toisenkin kerran. Mielikuvissani grillatut paprikat sopivat kirsikkatomaattien kanssa lisaamaan makeutta pastaan mutta ainakin nama ostamani yksilot olivat enemmankin kitkeran makuisia ja kaukana kivan makuisesta. Kirsikkatomaattien ja savustetun makkaran liitto sen sijaan toimi mukavasti, sinappia olisi saanut olla ehka hiukan vahemman tai sen voisi korvata jollain muulla. Any suggestions?


Mitas teilla tanaan syotiin?











5 comments:

Pöhnä said...

Rössypottuja! Vastaus kysymykseesi siis :D

Little Talks said...

Jee, ihanaa että oot takas! Mietin, tässä, että mua muistatkos, (kirjoitin aiemmin siitä, kun piti Skotteihin lähteä opiskelemaan, mut sehän kosahti) oon ollut semmonen vähän liian hiljainen blogikommentoija tässä uuden anonyymiyden myötä! :D

Elli said...

Pohnake,
Maa ajattelin etta ehdotit lisaamaan tuohon pastaan rossypottuja. Hetkeksi hiljenin. :D

Jamy,
Muistan kylla nyt, taisit tosin olla eri nimella silloin, eikos vain?

Little Talks said...

Jebajeejee, kyllä, nyt sit elämäntilanne vähän erilainen, mutta samat tavoitteet olis vielä edessä, katotaan nyt onko ne Saksassa, Lontoossa vai jossain päin Skotlantia.

Pöhnä said...

Voisi se rössypottujen lisääminen tuohon pastaan olla kyllä meleko eksoottista.. Ei kuin kokeileen! Meinasit joskus, että teet siellä itte rössypottuja. Ookko teheny? :D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...