Thursday 16 August 2012

Aivan mahdottoman hyva

Tanaan oli kaikkinensa aivan mahdottoman hyva paiva. Herasimme aamulla yhdeksalta ja muutaman minuutin hereillaolon jalkeen kuitekin molemmat nukahdimme ja hups vain, herasimme vasta iltapaivalla. No mutta naitahan sattuu, joillekin aikalailla joka ikinen paiva...

Kun vihdoin nousin sangysta, kiskaisin kupin kahvia naamariin ja blogilukuhetken jalkeen heitin lenkkarit jalkaan, iPodin taskuun ja lahdin (kavely)lenkille. Ulkona olikin aivan ihanan lammin ja vajaan tunnin reippailun jalkeen kavin hikisena ja punakkana ihastuttamassa viela lahikaupan asiakaskuntaa ostaessani salaattitarpeita illaksi. 

Kotiin tullessa jalkapuoli-Geoff oli aloittanut raivokkaan - no niin raivokkaan kuin nyt jalka paketissa pystyy - kodinsiistimisurakan. Kiitos liikunnan, olin minakin taynna energiaa ja hinkkasin suihkun ja kylpyammeen putipuhtaaksi muun siistimisen ohessa. Eihan taalla nyt toki viela siistia ole mutta kiitos Geoffin, ei siivouksen loppuun saattaminen tunnu enaa ollenkaan mahdottomalta.

Hitaasti alkaneen mutta loppujen lopuksi ihan reippaaksi kaantyneen paivan paatteksi tein uuniperunoita, salaattia ja perunaan aivan mahdottoman hyvaa kanataytetta.




Aivan mahdottoman hyva kanatayte uuniperunalle

n. 200g paketti kypsia kanapaloja (tai vastaava maara itse keitettyja/paistettuja)
150g tuorejuustoa
nelja pienta kevatsipulia, vain valkoiset osat
2tl Taste #5 Umami Paste:a*
ripaus chilipulveria
suolaa ja pippuria

1. Leikkaa kevatsipuli pieneksi silpuksi. (Voit kayttaa myos vihreat osat sipulista, omani olivat hiukkasen jo nuutuneita.) 
2. Revi/leikkaa kypsat kanapalat pienemmiksi.
3. Sekoita sipulisilppu, kana, tuorejuusto, umami paste ja mausteet tasaiseksi massaksi ja anna maustua jaakaapissa puolisen tuntia ennen tarjoilua.


Nyt potkottelen sohvalla massu taynna ja suunnittelen tiskivuoren taltuttamista. Mielessa kummittelevat myos toffeekeksit, jotka selvastikin huhuilevat minua lahikioskin hyllylla. Taidanpa vastata kutsuun - olenhan ollut niin reipas!

*Kirjoitan Taste #5 Umami Paste:sta oman postauksensa lahipaivina.


2 comments:

RuusuLiisa said...

Voe maheton sitä siun siippaa!
Paranemisia hälle ja jaksuja sinulle <3

Elli said...

RuusuLiisa,
Kiitos. <3

Joo, melkonen se on! Oli viikannut puhtaat vaatteet sangylle pinoiksi, raahannut roskapussin ja kierratyspahvit, -pullot ym. minulle valmiiksi eteiseen ja siistinyt taalla olkkarissa oikein kovasti.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...