Monday, 4 October 2010

Satanen lasissa

Tama tassa on Aina Ilonan postaus numero 100! Nopeastipa on noinkin monta nappailyripulin tuotosta kertynyt ja seuraavaksi voinkin tavoitella vaikka sita 200:a postausta. Kuten aitini miesystava sanoisi, "Siina on oma hommansa".


Tata "mailikivea" juhlistaakseni tein tanaan aivan alyttoman hyvaa ruokaa! Kuva ei tee kylla herkulle ollenkaan oikeutta mutta ylistyssanat ja resepti itsessaan (+ripaus mielikuvitusta) toivottavasti saavat teidat uskomaan etta totta tassa puhun!





Taytetty kurpitsa, tarkemmin Butternut Squash, mika ikina lienee sitten tuolle herkulle suomalainen nimi, paasi tanaan testaukseen. Kokkaillessani seurasin loysasti tata ohjetta - taytteeksi laitoin puolityhjasta jaakaapista loytyvia aineksi. Fetajuuston ja tuoreen basilikan sijaan taytin kurpitsanpuolikkaat kermassa haudutetulla paprikalla ja fetajuustolla.

Laitan tahan nyt viela samaisen reseptin suomeksi, ehkapa mukavampi niin.




Kurpitsaa satanen lasissa 2-4:lle kurpitsan koosta riippuen


n. 750g  painoinen kurpitsa (riittaa kahdelle)
1 kynsi valkosipulia
voita
oliivioljya
suolaa, pippuria


puolikas paprika
vajaa desi kermaa (jaakaapista loytyi jotka paatin kipata sekaan)

100g fetajuustoa





1. Puolita hyvin pesty kurpitsa ja poista siemenet ja muu pehmea sisus lusikalla.
2. Lisaa tyhjaan "siemenkotaan" pilkottua valkosipulia (minulla puoli kyntta per kurpitsan puolikas) ja pieni pala voita. Sudi kurpitsan pintaan oliivioljya ja mausta suolalla ja pippurilla ennen uuniin tyontamista. Uuni kannattaa lammittaa noin 190 asteeseen, kiertoilma hiukan alempaan lampotilaan.
3. Paista kurpitsanpuolikkaita uunissa noin tunti, tai kunnes kurpitsan sisus on ihanan pehmeaa. 
4. Koverra pehmea hedelmaliha kurpitsasta (ja koita olla syomatta taytetta jo tassa vaiheessa!) - jata reunat kuitenkin noin sentin paksuisiksi, jotta kurpitsa pysyy paremmin kasassa.
5. Muussaa kurpitsa ja ihana valkosipulinen voi kulhossa ja sekoita mukaan muut taytteet. Fetajuuston suolaisuus sopi ainakin ihan mahtavasti makean kurpitsan kanssa. Itse lisasin mukaan hetken kermassa haudutettua, pieneksi silputtua paprikaa.
6. Kippaa kaikki tayte takaisin kurpitsankuoriin ja laita koko komeus uuniin viela noin viideksitoista minuutiksi.

Mina keitin viela seuraksi hiukkasen riisia jotta Geoff saa ilmeisesti tarvitsemansa noin 800g hiilihydraatteja paivassa... ;D Itse olisin voinut kylla riisin jattaa valiin, sen verran tayttava oli nimittain jo pelkka kurpitsakin. 

Nytpa taidan, kotilaksyjen sijaan (ei tarvi huolestua aiti, ne on vasta perjantaiksi!), tarttua lasiin Sauvignon Blancia (ei tarvi huolestua aiti, yksi lasillinen vaan!) ja odottaa innolla taman hetken lemppariohjelmaani, Jamie's American Food Revolution:ia alkavaksi.




100!









3 comments:

Paula-Maija said...

Niin se aika kuluu - omalla blogillani on huomenna 1v-synttärit! :) Ihanan näköistä tuo kurpitsaherkku, täydellistä kausiruokaa!

Elli said...

Unohtuipa tuossa tosiaan mainita etta kurpitsa ei maksanut kuin £1 per kilo joten mahdanpa etsia muitakin hyvia resepteja nyt kun tuota herkkua saa edullisesti :)

rva ruusunen said...

Onnea ja Nam ! Mun on ehket pakko tyypata tuo resepti :*

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...