Monday, 11 July 2011

Purjo, olet kohtalon lapsi

Kotona ollaan! Loma Suomessa oli mita ihanin ja viime postauksessa esitellylle mokille olisi kylla voinut jaada pidemmaksikin aikaa. Voi kunpa olisimme hoksanneet menna sinne jo aikaisemmin ja sitten viela kerran. Ja ehka pari kertaa uudestaankin loman aikana. 

Taytyy olla aikuistumisen merkki, kun huomaan nauttivani pelkastaan vaan olemisesta mokilla. Kun kannykoilla ja tietokoneilla voi minun puolestani heittaa vesilintua (vaikkakin koneelta on kylla kiva soitella kesabiiseja). Olisin voinut loikoilla terassilla auringonpaisteessa ja katsella virtaavaa jokea vaikka viikon tylsistymatta. Ensi kesana sitten uudestaan.


Vaikka lomalla olo olikin aivan ihanaa seka mielta (ja pankkitilia...) tyhjentavaa, taytyy kylla sanoa etta kotiinkin oli ihanaa palata. Joululomalta Suomesta palattuani muistin istuneeni tassa samaisella sohvalla ja itkeneeni. Tuntui kamalalta palata stressaavaan arkeen mutta nyt on toisin. Kivaahan taalla on. Vaikka puolet matkavaroista odottaakin viela matkalaukussa. Kukahan lie ne purkaisi kaappeihin. Anyone?


Tanaan kavin illalla moikkaamassa erasta tyokaveriani pubissa. Ennen treffeillemme ryntaamista (olin myohassa, kuten aina) tein illallista. Kesakurpitsa-purjogratiinia, hence the title. Ihanata ruokaa, jonka ohjeen bongasin aidin luona Kodin Kuvalehdesta. Ulkomuistista ostin ainekset tahan simppeliin mutta ihanaan gratiiniin ja loysin sitten viela netista reseptinkin:

4 hengelle

200 g maustamattomia kanasuikaleita
1 keltainen kesäkurpitsa
1 vihreä  kesäkurpitsa (itse loysin kaupasta vain vihreaa, ja laitoinkin niita kolme)
1 purjo
3 rkl oliiviöljyä
1 dl kana- tai kasvislientä
2 rkl korppujauhoja
1 valkosipulin kynsi (meilla koviksilla menee kolmekin kyntta)
3–4 rkl raastettua parmesaania


1. Ruskista kanasuikaleet pienessä määrässä öljyä. Mausta suolalla ja pippurilla. Viipaloi kesäkurpitsat ja purjo. Sekoita kasvisten joukkoon 2 rkl öljyä.

2. Lado puolet kesäkurpitsa- ja purjoviipaleista uunivuoan pohjalle. Levitä kanasuikaleet kasvisten päälle. Lado loput viipaleet kanojen päälle. Kaada vuokaan noin desilitra kana- tai kasvislientä. Sekoita korppujauhojen sekaan hienoksi raastettu valkosipulinkynsi ja parmesaani sekä 1 rkl öljyä. Ripottele seos kesäkurpitsaviipaleiden päälle.

3. Paista gratiini 200 asteessa uunin keskitasolla kauniin ruskeaksi, noin 30 minuuttia.


Kuvan nappasin jo valmiiksi myohassa treffeilta, yrittaen samaan aikaan vaantaa nutturaa ja sutia ripsivaria silmiin. Kodin Kuvalehden nettisivuilta loytyva kuva on ehka hiukkasen edustavampi.


Nyt taidan alkaa tutustumaan esiteineille suunnattuihin kirjoihin, jotka hain tanaan kirjastosta. Seitsemisen kirjaa saimme luettavaksi nain kesakotilaksyjen muodossa. Aivot saavat siis jatkaa viela lomaa pari kuukautta.No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...