Thursday 20 October 2011

Pistetaan, pistetaan banaania curryyn.

Jo yli kymmenen vuotta sitten aitini bongasi  Kodin Kuvalehden reseptikilpailusta Konfuusiopadan, ihanan kesakurpitsaa, paprikaa, kookosta ja banaania sisaltavan curryn. Seurustelumme alkuaikoina hurmasin Geoffin tuolla samaisella currylla mutta nyt resepti on hukkunut. (Aiti, jos sulla on viela tallessa niin saa lahettaa tanne pain!)

Geoff pyysi minua kokkaamaan 'sita baananicurrya', ja vaikka varmasti reseptin olisin onnistunut muistamaan ainakin sinne pain, ajattelin kuitenkin kokeilla jotain hiukkasen erilaista currya jossa banaani ja kookos voisivat liittoutua muodostaen jumalaisen makuelamyksen.

Netin syovereista loytyi seuraava resepti:



Kookos-kana-banaanicurry

1 tl garam masala-mausteseosta
1 rkl oljya
8 luutonta, nahatonta kanan reitta (omissani olivat luut viela paikallaan ja kaytin myos koipia)
1 iso sipuli pilkottuna
2 tomaattia pilkottuna
4,5  dl kanalienta
2 rkl tulista currytahnaa (omani sekoitin itse mausteista, chilista, valkosipulista ja oljysta)
1.5dl kermaa 
50g mantelijauhetta
25g kookoshiutaleita (heitin pari kourallista)
2 isoa banaania 2cm:n viipaleiksi leikattuna
2 rkl korianteria

1. Sekoita kanapalat, garam masala ja hiukkasen suolaa ja pippuria. Kuumenna oljy kattilassa/kasarissa ja lisaa taman jalkeen sipuli ja kana. Paista 10 minuuttia kunnes kana on saanut mukavasti varia.
2. Lisaa kattilaan tomaatti ja paista pari minuuttia kunnes se pehmenee hiukan. Lisaa sitten kanaliemi ja currytahna ja keita 10 minuuttia. 
3. Sekoita joukkoon kerma, mantelijauhe, kookoshiutaleet ja banaani. Mausta suolalla ja pippurilla ja keita viela viitisen minuuttia (tai 15 jos olet unohtanut laittaa ohran kiehumaan) kunnes banaani pehmenee. 
4. Nauti riisin, naan-leivan, ohran tai vaikka kukkakaaliriisin kanssa. Koristele annos korianterilla ja sitruunalohkolla.

Tosi hyvaa tuli kylla. Ensi kerralla taidan laittaa vain yhden banaanin vaikkei banaanin maku tassakaan versiossa liian lapitunkeva ollut.

Seuraavana paivana kastiketta syotiin nuudelien kanssa ja riittipa sita viela sitakin seuraavalle paivalle (kanankoivet oli kylla jo syoty) tarjoiltavaksi kanafileiden ja salaatin kanssa.

Vegeversionkin tasta voi toki tehda ja lisata kanan tilalle vaikka keitettyja linsseja tai vihanneksia, miksipas ei!




2 comments:

Petra said...

Heissan! Sinulle on tunnustus blogissani: http://petranmaailma-kivoijutui.blogspot.com/2011/10/tunnustuksia-osa-3.html

Anonymous said...

Hei! Tulit mun mieleen kun kuuntelen tässä Teflon Brothersin biisiä Kokkonen on ykkönen, tää kertoo siitä että kuin ihana ja saavuttamaton Terhi Kokkonen on. Ahh <3 Tai siis oikeesti tulit kyllä mieleen jo vähän aiemmin. Tai siis aikuisten oikeesti oot kyllä aika palijon mun ajatuksissa. :)

Voisikko nää käyttää välillä vaikka ikivanahaa kunnon messengeriä ni voitais joskus jutskailla, ku mää en ennää facebookissa oo? PLIIS!

t. koenapa at hotmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...