Sunday, 12 February 2012

Kolomen siskon resepteja

Aikaisemmin tanaan leuhottelin kokkaamieni curryjen onnistumisella ja kommentiboksissa kyseltiinkin sitten ohjetta.


Reseptit ovat siis The Three Sistersin Indian Cook Bookista, jonka ostin harjoittelukouluni opettajanhuoneessa kirjojaan myyvalta kirjakerholta. Hintaa kirjalla oli vain £5 ja oli ehdottomasti hintansa vaarti.








Creamy Paneer


2 rkl oljya + vahan ekstraa 
225-250g paneer-juustoa 1cm kokoisina kuutioina
2 dl vetta
2 rkl kermaa
1/4 tl suolaa (tai oman maun mukaan)
2 rkl kreikkalaista jogurttia
2 rkl tomaattipyretta
2,5 rkl passataa eli siiviloityja tomaatteja (?)
2 kokonaista vihreaa chilia
oljya paistamiseen
tuoretta korianteria koristeluun


Mausteet:


2 laakenrinlehtea
4cm pala kanelitankoa
1/4 tl kuminansiemenia
1 mausteneilikka (itse heitin sekaan hiukkasen maustepippuria kun ei ollut neilikkaa)
2 kaardemumman siementa kevyesti murskattuna


1tl fenkolia (taman jatin pois)
3/4 tl inkivaaria
3/4 chilia
1/4 tl garam masalaa




1. Kuumenna hieman oljya paistinpannussa keskilammolla ja ruskista paneer-kuutiot kunnes ne ovat kauttaaltaan kullankeltaisia. Varo roiskuvaa oljya! Kun paneer-kuutiot ovat ruskeita, laita ne kulholliseen kevyesti suolattua vetta odottamaan myohempaa kayttoa.
2. Kuumenna 2 rkl oljya paistinpannussa alhaisella lammolla ja lisaa laakerinlehdet, kanelitanko, kuminan siemenet ja mausteneilikka. Paista 30 sekuntia ja lisaa sitten 2 dl vetta, kerma, suola, jauhettu fenkoli ja inkivaari. Keita seosta 2 minuuttia ja siirra sitten sivuun.
3. Sekoita kulhossa jogurtti, tomaattipyre, passata, 2 rkl vetta ja jauhettu chili.
4. Siiviloi paneer-kuutiot vedesta ja lisaa paistinpannulle kerma-mausteseokseen. Keita keskilammolla niin kauan etta lahes kaikki neste on haihtunut, lisaa sitten jogurttiseos ja keita  3-4 minuuttia.
5. Lisaa 1 dl vetta, vihreat kokonaiset chilit, kaardemumman siemenet ja garam masala ja kiehauta. Koristele halutessasi tuoreella korianterilla ja syo riisin/naan-leivan/ihan minka vaan kanssa.




Chicken Jalfrezi


3 rkl voita
2 rkl oljya
2 valkosipulinkyntta murskattuna
2 cm pala tuoretta inkivaaria raastettuna
2 sipulia pieneksi pilkottna + 1 pieni sipuli ohuina suikaleina
2 salottisipulia pieneksi pilkottuna
3 tomaattia pieneksi pilkottuna
1.5 tl mustapippuria
500g kanan rintafileita kuutioituna
200g erivarisia paprikoita
suolaa
1/4 tl kanelia


Mausteet:


2 laakerinlehtea
1/2 tl kuminansiemenia


1/2 tl chilia
1/2 tl fenkolia jauhettuna
1/2 tl jauhettua korianteria
1/2 tl inkivaaria
1/2 tl kuminaa
3/4 tl garam masalaa


1. Kuumenna 2 rkl voita ja oljya kumpaistakin keskilammolla paksupohjaisessa paistinpannussa (kattilakin kelpaa hyvin!). Lisaa laakerinlehdet ja kuminansiement ja kypsenna 30 sekuntia.
2. Lisaa valkosipuli, raastettu inkivaari, pilkotut sipulit ja salottisipulit, 2 pieneksi pilkottua tomaattia ja sekoita minuutin verran.
3. Lisaa kaikki jauhetut mausteet (saasta 1/4 teelusikallista garam masalaa ja kanelia myohemmaksi) seka suola ja pippuri. Peita kannella ja kypsenna 7-8 minuuttia tai kunnes tomaatit ovat pehmenneet.
4. Lisaa kanapalat ja sekoita. Peita kannella ja kypsenna 20 minuuttia. (muista valilla sekoitella ettet polta ruokaa tassa vaiheessa pohjaan kuten allekirjoittanut...)
5. Kuumenna 1 rkl voita toisessa paistinpannussa ja lisaa suikaloitu sipuli, paprikat, tomaatti, hyppysellinen suolaa, mustapippuria, seka 1/4 tl garam masalaa ja kanelia. Paista 5-7 minuuttia.
6. Lisaa sipuli-paprika-tomaattiseos samaan kattilaan/paistinpannuun kanapalojen kanssa ja kypsenna 2-3 minuuttia. Koristele kevatsipulilla taikka tuoreella korianterilla.




Siinapa ne ohjeet. Kertokaan mita tykkasitte jos yllytte kokkaamaan omassa keittiossa! :)

4 comments:

Hanna said...

toi kuulostaa niiiin hyvalta. saako tota paneer-juustoa ihan tavallisista ruokakaupoista?

Elli said...

Se olikin tooosi herkkua!

Paneer-juustoa ostin ihan Sainsbury'silta. Oiskohan ollu muistaakseni vahan paalle kaks puntaa se paketti.

rva ruusunen said...

Ooh, mikäli Matu vaan innostuu kokkaan, kerrotaan tulokset hetimmiten! :)

Elli said...

rva ruusunen,
Ihanata, ihanata! Ovat kylla kokeilun arvoisia resepteja, eritoten tuo Paneer. (kaipaa ehka hiukkasen enemman chilia kuin ohjeessa mainittiin. Vaikka ehka sen on oikeasti tarkoitus olla aika mild)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...