Sunday 26 February 2012

Lasagne

70 lihapullan lisaksi 1.5kg jauhelihasta riitti myos lasagneksi asti. Hyvaa oli tamakin, vaikka itse sanonkin (taas)






Koska en lasagnesta muistanut ottaa kuvaa (ja nehan nyt muutenkin nayttaa aina samalta) piirsin teille taman kuvan havainnollistaakseni ruokalajin herkullisuutta.


Lasagnen bolognaisekastikkeen valmistin seuraavasti:


pieneksi pilkottu sipuli
4 kyntta valkosipulia
500g jauhelihaa
3 porkkanaa pieneksi pilkottuna
4 sellerinvartta pieneksi pilkottuna
puolikas kanelitanko
2 laakerinlehtea
tolkki tomaattimurskaa
tolkki kuorittuja tomaatteja
1 rkl punaista pestoa
1 tl ruokosokeria
1 rkl tomaattipyretta
luomu-lihaliemikuution
suolaa & pippuria


50g voita
n. 2 rkl vehnajauhoja
n. 1 ltr kevytmaitoa
n. 200g juustoraastetta




1. Sulata kattilassa ruokalusikallinen voita. Lisaa kanelitanko ja laakerinlehdet ja kypsenna hetki. Lisaa sitten sipuli ja valkosipuli. Kuullota. Lisaa jauheliha ja ruskista.
2. Lisaa tomaatit, pilkotut porkkanat ja sellerinvarret, pesto, suola, pippuri ja lihaliemikuutio ja anna porista 30 minuutista tuntiin.
3. Valmista talla valin juustokastike. Sulata voi kattilassa, lisaa jauhot koko ajan sekoittaen ja kypsenna seosta hetkinen (ala ruskista). Lisaa litran verran maitoa koko ajan sekoittaen ja kiehauta. Lisaa juustoraaste.
3. Laita uunivuokaan ensin juustokastiketta, sitte lasagnelevyja ja bolognaisekastiketta kunnes joku edellamainituista loppuu/vuoka on taynna ihanaa lasagnea. Lisaa omatuntosi sallima maara juustorastetta kerroksiin ja lasagnen paalle.
4. Paista 180 asteessa puolisen tuntia tai kunnes lasagne nayttaa valmiilta.


Juustokastikkeeseen, kerrosten valiin ja lasagnen paalle katosi sujuvasti 500g vahvaa cheddarjuustoa. Hups.


Ei ehka mitaan terveysruokaa keholle mutta sitakin parempaa mielelle!



No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...