Wednesday, 21 April 2010

Nappyista sukua

Sellaista tuumasi siskoni pienena meidan olevan katsellessaan kasivarressaan olevia nappyja - samanlaisia kun loytyi aidinkin kasivarsista. 
Minulla tuo nappyisyys on kasivarsista levinnyt myos kasvoihin, selkaan ja rintakehaan. Nyt ei tietenkaan puhuta enaa samoista pikkunapyista vaan finneista ja tuhottoman monista mustapaista. Kyseiset talipahkurat ovat minua ilahduttaneet jo yli kymmenen vuoden ajan ja koin, etta on aika tarttua harkaa sarvista. 

Tanaan siis marssin ihotautilaakarin pakeille (en tietenkaan ilman ajanvarausta) ja laakarin ehdottomana sain mukaani jo pitkaan harkinneeni ja siita haaveilleeni Roaccutan-kuurin. Tavallaan hiukkasen ristiriitaisissa fiiliksissa nyt, kun normaalisti - ja toki tastakin eteenpain - pyrin suosimaan puhdasta ruokaa ja valttamaan kaikenmoisia myrkkyja, mutta tulen omasta vapaasta tahdostani (ja viela mielissani!) niita syytamaan kehooni useamman kuukauden ajan. Toisaalta nama myrkkyajatukset jaavat nyt kakkoseksi, silla niin kauan tasta nappylanaamasta on karsitty, ja niin hyvia tuloksia olen itsekin nahnyt tuolla laakkeella olevan. Uskoisitteko esimerkiksi etta siloposkinen poikaystavani on joskus karsinyt omaani paljon pahemmasta aknesta? (Pipo ei liity tapaukseen) 
Aloitan 4 kuukautta kestavan kuurin perjantaina, jos tanaan otetuissa verikokeissa ei nay mitaan omituista. Ajattelinkin etta aloitan aiheesta blogin, josta seka mina itse, etta muut voivat seurata laakkeen vaikutusta seka kuvina etta tekstin muodossa.  Ajattelin kirjoittaa ainakin lyhyesti myos englanniksi, tata nappylaista sukua kun taitaa loytya Suomen ulkopuoleltakin.

Nyt haluaisinkin nimiehdotuksia uudelle blogille. Nimi voi olla joko suomen- tai englanninkielinen.

Hassua muuten etta minun nappyloitani kasittelevan postauksen ainoa kuva on poikaystavastani...

7 comments:

Ouss said...

Minä olen meijän perheestä se siloposki. Ehkä yks finni ollu joskus :D Pisamia sitte senki eestä. Mun miehellä taas on ollu hirviä akneongelma koko ikänsä vaikka KAUHIASTI yrittää ihoansa hoitaa ja mie taas oon nukkunu (koko ikäni :D) meikit naamarisa ja ei sitte näpyn näppyä :D

Hahhah, paitövei ihana hattu! ;D

Laura said...

Tuun viisastelemaan (mutta se lienee sallittua, koska olen ilmauksen "näppystä sukua" takana): mulla ei ole ollut finnejä sen jälkeen kun lopetin soijan, salmiakin ja juuston syömisen muutama vuosi sitten. Samalla lopetin myös stressaamisen. Tiiä sitten mikä noista neljästä pois jätetystä asiasta auttoi eniten :-)

Go näppyblogi, go!

Elli said...

Laura: Hankala tuosta kombosta menna kylla sanomaan mika autto eniten, mutta hyva ettei niita nappyloita enaa sinulla ole. Minulla jai taas eilen yks mekko ostamatta (oli se kylla rumakin) kun inhotti niin oma finninen selka. Mutta kohtapa ei oo ennaa!

Ouss: Sina senki pyllynaama (naisen karvaton pylly siis). Minulle kylla tuo meikit naamassa nukkumaan meneminen, vaikka meikkia harvoin kaytankin, tarkottaa kylla melkein automaattisesti uutta finnia. Sanoppas Pekalle etta koklaa sekin tuota Roaccutania. Siis tietenki kunhan oot eka nayttany sille lahikuvia mun rutikuivasta ihosta kuhan tuon alotan.

Elli said...

Ja ainiin, Ouss, pipo oli vaan lainassa kaverilta. Oisin kylla voinu ottaa itelle!

Annika said...

Tässä yks bloggaaja, joka on ollut samaisella "rottakuurilla", kuten hän sitä on nimittänyt:

http://ostolakossa.blogspot.com

Vähän hankala löytää tuota asiaa koskevia postauksia, kun hän ei ole laittanut tagia kyseistä asiaa koskien. Mutta aivan silkoinen iho on kuurin lopputuloksena, joskin kuuri kuivatti ihoa aivan tajuttoman paljon. Tosin hän on muutenkin kärsinyt kuivasta ihosta, joten tuo vaan korosti sitä entisestään.

Itselläni on kasvoissa näppyjä, vaikka ikää on jo yli 30 v. Ne kyllä rajoittuvat pelkästään kasvoihin. Vain silloin tällöin on joku satunnainen näppy selässä. Olen huomannut että runsas vedenjuonti vähentää näppyisyyttä. Sen näkee aina naamasta kun ei ole juonut riittävästi.

Elli said...

Kiitos Annika vinkista!

Isani ihon tuntien, johon viela yli viidenkymmenen vuoden iassa silloin talloin pamahtaa hyvinkin syvia finneja, tiedan, etta olisin itsekin varmasti samassa tilanteessa (ellen pahemmassa) myohemmin. Jospa tama nyt auttaisi ja ihan lopullisesti! :)

Taytyypa kayda lueskelemassa kunhan olen ensin siivonnu. Ostin jo kimpun liljoja etukateispalkinnoksi siivoamisesta niin nyt on pakko! ;D

Annika said...

Tuli mieleen konsti löytää tuolta ostolakossa-blogista "rottakuuria" koskevat postaukset. Laittaa googleen hakusanaksi:

site:ostolakossa.blogspot.com rottakuuri

Silloin tulee 24 osumaa.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...