Friday, 9 April 2010

Yks kakkaa, kaks kakkaa

Vaikka otsikon perusteella voisi luulla, meilla ei olla mahataudissa.
Muutamien paivien ajan olen laatinut sotasuunnitelmaa parvekepuutarhurointiini. Salaattia, yrtteja ja kesakurpitsaa haaveilen heittavani aurinkoiselle etelaparvekkeelle kasvamaan. Lieko tama innostus lahtenyt valloilleen jo aiemmin mainitun persiljankasvatuspussin sisuksista kurkistelevista pikkuisista.

Eilen sitten koitin etsia netista paikallisia puutarhaliikkeita, yhtakaan kun ei ole sattunut kulkureitilleni. Yksi loytyikin, tyokaverin opastuksella. Vihannesten ja yrttien siemenien lisaksi vilkaisin nettisivuilla vahan kukkavalikoimaa ja sieluni silmin nain parvekkeellamme seuraavanlaisen kombon:

Ihanan pirtean varista Californian Poppya keskelle pyoreaa ruukkua 


 

ja Pansy Black Beautya varikkaampaa ja korkeampaa ystavaansa ymparoimaan. Aika hyva, jep? (Tama on muuten aika huolestuttavaa etta suunnittelen parvekekukkia. Ei kai minun pitas semmosista olla kiinnostunu - tassa iassa!?)

Tassa vaiheessa olin jo ihan sikamaisen mielissani: ihania kukkia ja itsekasvatettua syotavaa! Oli aika paljastaa suunnitelma kanssaelajalle, joka huomasi fiksumpana etta tulemme kesan aikana todennakoisesti muuttamaan tasta asunnosta ja nykyisen kokoinen parveke on aikamoinen harvinaisuus taalla pain, ja yleensa parveketta ei ole ollenkaan.

Romanttiset unelmani omasta pikku parvepuutarhastani romuttuivat siis kertaheitolla. No, ehka hankin ikkunalaudalle persiljan kaveriksi vaikka basilikan, kesakurpitsat kun ei taitais siella oikein viihtya.


Yks kakkaa, kaks kakkaa, tosi kakkaa. Siemenia ei tarvitakaan.

5 comments:

RuusuLiisa said...

Höpöhöpö! Kiinnitin sanaan 'todennäköisesti' huomiota. Voihan se olla, että saatte unelmakämpän johon pääsette vasta syksymmällä muuttamaan? Ehdit monet kukat kastella ennen sitä :D Näissä kukka-kasviaiheissa kun minun pää ei kuuntele järkipuhetta..

RuusuLiisa said...

Ainiin..osta ennemmin taimina yrtit ja kukat. Kevät on jo niin pitkällä etten usko niiden ehtivän kasvaa kunnolla taimiasteelle ennen kesää. Tai enhän minä tiiä Glasgown ilmastosta mitään :O

Elli said...

Kiitos puutarhahullusta kannustuksesta. :D

Nuo taimet ois tosiaan parempi vaihtoehto, ehdottomasti, en vaan niita ole missaan nahnyt. Taytyy tutkia tai sitten tyytya siihen basilikaan...
Vuokraisanta on onneksi alkukevaasta tuonne parvekeruukkuihin kaynyt istuttamassa jotain etta ehkei parveke ihan harmaan tylsaksi jaa, vaikken omia sormiani multaisikaan. (mutta kun niin just haluan tehda!)

RuusuLiisa said...

Tutkimaan vaan tarjontaa :D joo jos pihahommista tms.on puhetta niin täältä pesee kannustusta nimimerkillä ihan parasta multaiset kädet, kipeä selkä ja oma piha..

Elli said...

RuusuLiisa:

Taytyypa tutkailla asiaa tarkemmin kun on aikaa joku paiva! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...