Saturday 25 September 2010

Tonni kalaa: tonnikalaa.

Aitini taalla vieraillessa kokkasi han minulle tonnikalapihveja. Maukkaaksihan ne osottautuivat, ja torstaina intouduin sitten paistelemaan pihveja itsekin. Niiden seuraksi pilkoin jaakaapista loytyneet kaksi perunaa ja puolikkaan lantun, jotka paistoin uunissa (lotkoiksi) ranskalaisiksi. Lisaksi sekoittelin pikaisen majoneesi-jogurtti-mitaikinakaapistaloytyy-kastikkeen.





Tonnikalapihvit 3-4 hlo:lle

2 purkkia tonnikalaa oljyssa
0.5 dl korppujauhoja
1 dl kermaa/maitoa tms
1 kananmuna
(sipulia)
suolaa, pippuria ja muita haluamiansa mausteita. (persilja, curry, cayannepippuri etc)


Korppujauho sekoitetaan kermaan ja annetaan turvota n. 10 min. Talla valin tonnikalat valutetaan ja sipulisilppu pehmennetaan paistinpannussa. Kaikki aineet sekoitetaan kulhossa ja valmiista massasta muotoillaan pihveja (8-10 kpl) pannulle. Pihvit paistetaan alhaisella lammolla n. 10 minuutti per puoli.


Voisihan naista taikoa vaikka hampurilaisiakin jos haluaisi, mutta tuntuvat maistuvan myos nain myohaisena aamupalana ihan suoraan jaakaapistakin...

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...