Tuesday, 25 January 2011

Epa-goalainen kanacurry

Sunnuntaina, mahtavan viikonlopun paatteeksi, paistoin elamani ensimmaisen kokonaisen kanan. Toki paa ja muut vermeet puuttuivat paketista, mutta ihan ehta roast chicken uunista kuitenkin putkahti valkosipuliperunoiden ja salaatin kanssa syotavaksi. Olisin postannut teille aiheesta vallan kuvien kanssa, mutten nyt jostain syysta loyda oikeaa muistikorttia mistaan, joten kerron sen sijaan mita left over kanasta syntyi eilen illalla.

Kokonaisesta kanasta jai jopa kahden erittain nalkaisen syojan jaljilta viela kovasti tavaraa syotavaksi joten maanantai iltana (illalla totisesti - kookosmaitoa kun piti metsastaa ihan kahdesta eri kaupasta siina seitseman aikoihin...) kaytin sunnuntailta yli jaaneen kanan ihanaan Goalaiseen kanacurryyn. Intialaisen kaverini mukaan reseptissa kylla ei ole muuta goalaista kuin nimi. Harhaanjohtavasta nimestaan huolimatta aarettoman hyvaa!




Goalainen kanacurry

4 kanan rintafiletta (tai jokseenkin vastaava maara mita tahansa kanaa)
3 rkl kasvioljya (itse kaytin oliivioljya, tosin vain n. puolet tuosta maarasta)
1 tl keltaisia tai ruskeita sinapinsiemenia
1 iso sipuli suikaloituna
3 kyntta valkosipulia ohueksi suikaloituna
1 tolkki kookosmaitoa


Marinadi kanalle:

1 tl paprikajauhetta
0.5 tl kurkumaa
1.5 tl jauhettua korianteria 
1 tl jauhettua kuminaa
1 tl cayannepippuria
1 rkl sitruunamehua
0.5 tl suolaa
75 ml vetta

1. Sekoita ensin marinadiainekset keskenaan. Lisaa kanapalat marinadiin (tai vice versa) ja anna kanapalojen marinoitua vahintaan 30 minuuttia. Kovassa kiireessa vahempikin riittaa ja ideaalitilanteessa kanat saavat kylpea marinadissa vaikka useamman tunnin - jopa yon yli.
3. Kuumenna oljy syvassa paistinpannussa (vai kasariksiko niita kutsutaan?)
ja lisaa sinapinsiemenet. Kun sinapinsiemet alkavat iloisesti hypahdella ja paukkua pannussa, lisaa suikaloitu sipuli ja valkosipulinkynnet. Ruskista. Lisaa kanapalat ja marinadi pannulle ja paista miedolla lammolla n. 8 minuuttia.  Lisaa kookosmaito ja alenna hiukan lampoa. Keita kastiketta miedolla lammolla n. 10-12 minuuttia, kunnes se on sopivan paksua. Lisaa lopuksi suolaa, jos tarvis on. (itse jouduin lisaamaan aika reippaastikin.) Nauti riisin tai Naan-leivan kanssa.


ON HYVVAA!


2 comments:

RuusuLiisa said...

Oih, tätä on testattava. Kaikkea muuta näyttäis olevan paitsi kookosmaitoa. Ehkä kookoshiutaleet ja kerma ajaa saman tarkoituksen? Ja taas hyvä syy syödä naanleipää :P

Elli said...

Oli kylla herkkua, juuri soin viimeiset kastikkeen rippeet munakokkelin kanssa lounaaksi.

Itsekin mietin, etta kookoshiutaleilla ja kermalla saisi varmasti ihan hyvan lopputuloksen, mutta Geoff halus valttamatta metsastaa sita kookosmaitoa.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...