Monday 2 May 2011

Grilliruoasta voimaa viimeiseen rutistukseen

Torstai-iltapaivana vietimme iloiset viitisen tuntia takapihalla puutarhuroiden. Nurmikkoon taikka muuhunkaan kasvustoon ei ole koskettu lahemmas kahteen vuoteen joten hommaa riitti mukavasti. Kaadoimme yhden kuolleen puun karahkan takapihalta ja leikkasimme valloilleen paasseen puskan.



Valitettavasti en ottanut kuvia ennen projektin aloittamista (saatikka jalkeenpainkaan), mutta parin viikon takaisen postauksen keppitaistelukuvista nakee vahan minkamoisesta viidakosta oli kyse. Taytimme samalla taloyhtion roskiksista lahes jokaisen kaikenmoisella puutarhajatteella. Onneksi roskissedat tulivat tanaan tyhjentamaan roskikset ettei tule naapurista toruja. Loysimme mm. kauan kadoksissa olleet betonilaatat, jotka kaivettiin esiin rehevan sammalpeitteen alta.


Molemmat kuvat taalta.

Nyt kelpaa viettaa aikaa takapihalla ja tanaan uudistunutta pihaa juhlistaaksemme pidimmekin kesan grillikauden avajaiset. Naapurit toivat grillin ja lihat, mina tein vihannes-hallouminyytteja, fetasalaattia, coleslawta ja jalkkariksi viela suklaalla taytettyja, grillattuja banaaneja. Olipahan kuulkaas hyvaa. Naapurin 7 kuukautta vanha mukelo mutusteli leipaa muiden nautiskellessa hiukkasen monipuolisempaa evasta. Nelivuotias siskonsa sen sijaan mutusteli ennakkoluulottomasti kaikkea. No, kaikkea paitsi vihannesnyytteja, coleslawta ja salaattia...Taidamma ottaa uusiksikin viela nama grillipippalot tana kesana, toivottavasti vahan vahemman tuulisena paivana.

Laskeskelin tuossa etta tata lukuvuotta on jaljella enaa muutamia viikkoja ja viiden viikon paasta olemmakin Geoffin kanssa jo Lontoossa, puolimatkassa Suomeen! Nopeasti on mennyt ensimmainen vuosi mutta viela hommaa riittaa. Kaksi esseeta viela kirjoitettavana, joista toinen jo tyon alla - no, tavallaan! :D Pieni suunnitelma on valmiina ja oikoreitteja mietitty valmiiksi... krhm. Torstaina suuntaan yliopiston kirjastoon kirjoittelemaan esseeta harjoittelukouluni toimiessa aanestyspaikkana. 

Eikohan nama hommat tasta, kohta nimittain grillaillaan Suomessa! <3

6 comments:

Hanna said...

Ojh. Grillaus <3

Ootteko ihan koko kesaksi sitten suomeen menossa?

Elli said...

Hanna,

Grillaus oli kylla aika mahti homma. Olin jo unohtanu miten hyvalta grilliruoka maistuu!
Suomeen mennaan kolmeksi viikkoa ja sita ennen vietetaan parisen viikkoa Englannissa. Ensin Yorkissa muutama paiva ja sitten muutama lisempaa Lontoossa.

Meinaatkos sina kayda Suomessa lomalla?

Hanna said...

Aattelin menna kaymaan elokuussa ku sisko menee naimisiin. Parin viikon breikki silloin, muuten taalla.

York on kuulemma tosi kiva kaupunki,pitais varmaan itsekin tehda tata "kotimaan" matkailua ja kayda muuallakin kuin edinburghissa tai lontoossa valilla. Kait se kuuluisi nuo isoimmat kaupungit kokea!

Sanna-serkku said...

Pitäs kyllä sun kokkailuja päästä maistamaan, nekun kuulostavat aina NIIIN hyviltä :)
Kovasti teitä täällä jo ootellaan :)

Elli said...

Hanna,

Yorkissa en oo minakaan ikina ennen kayny mutta hapeakseni taytyy myontaa etten edes Lontoossa ole koskaan vieraillut. Englannin Tampereellakin olis kiva paasta kaymaan ja vaikka missa muualla. Ehkapa ensi vuonna koittas valilla irtaantua noista opiskeluhommista ja kayda vaikka viikonloppureissussa.

Sanna-serkku,

Minapa teen sulle tuota Omantunnon kolkutuksen pastaa (vai olikohan sen nimi edes semmonen :D) kun tulen Suomeen. Jopa "mina vihaan lohta"-Geoff tykkas! :)

Sanna-serkku said...

Sitä ootellessa siis :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...