Monday 18 July 2011

Lontoo - ei paskempi paikka ollenkaan.



Ilmeisesti, postaustahdista paatellen, olen vielakin hieman lomatunnelmissa. Nyt on kuitenkin aika aloittaa kesareissutarinointi ja sen aloitamme kuvaplajayksella Lontoosta. Tata ennen olimma viikon verran Yorkissa. Tarinoita Yorkista myohemmin. Nyt kuitenkin kuningaskunnan paakaupunkiin.






Hostellimme (jonka jouduimme varaamaan useamman kymmenen kielteisen CouchSurfing-vastauksen jalkeen. Kiitos vaan, kiireiset Lontoolaiset. Kylla Glasgowssa ois aina tilaa!), sijaitsi aivan Kensington Gardensin ja Hyde Parkin tuntumassa. Pizzabuffetissa nautitun illallisen jalkeen lahdimme iltakavelylle puistoon ja kavimme katsastamassa Prinssi Albertin, tuon penislavistysten kuninkaan kunniaksi kyhatyn, pelkistetyn muistomerkin.




Taivas alkoi puolen tunnin tallustelun jalkeen nayttaa melkoisen (upean) pelottavalta ja keskimaaraista epamaaraisemman nakoiset kaverit keraantymaan puistoon vaanimaan rauhassa tallustelevia turisteja, joten paatimme lahta takaisin kohti hostellia valmistautumaan seuraavaan, hikiseen paivaan Lontoon metrolla matkustellen. Nappara kulkuneuvo tuo metro, mutta aina niin tupaten taynna ja samperin kuuma. Hyi.








Seuraavan kerran, muutamaa paivaa myohemmin, samaisen puistoalueen lapi tallustellessamme, oli puukottajan nakoista porukkaa paljon vahemman liikkeella ja ilmakin naytti suosivan.








Tama taitaakin olla jo eri paivana. Yhtena neljasta reissupaivastamme kavimme joka tapauksessa treffaamassa Geoffin kaveria, Melbournesta Lontooseen muuttanutta Neilia. Neil on ihana ja hauska tyyppi ja hauskaa meilla olikin.








Vietimme alkuillan Neilin ja tyttoystavansa Brick Lanella sijaitsevassa kampassa ja suuntasimme sitten katsomaan stand-uppia. Kuinkas muutenkaan.






Seuraavana paivana, Breakfast Clubilla nautitun hirvittavan hintaisen mahtibrunssin jalkeen tormasimme tallaiseen. Eipa olisi huono idea sijoittaa naita useampaankin paikkaan, miehet kun ovat tunnettuja julkipaikkapissailustaan.


Viimeisen paivan Lontoossa vietimme ne perinteiset nahtavyydet kiertaen. 










Matkalla Buckinghamin palatsiin, tormasin elamani ensimmaista kertaa suojatienappulaan ratsastajille. 












Kuvaajan takana siis Buckingham Palace, mutta kaikkihan nyt tietaa milta se nayttaa. Sen sijaan ette tainneet ennen tietaa milta nayttaa suomalainen turisti leijonan kivekset kadessaan, ettehan?




Elizabethilla oli myos aika kiva sorsapuisto, jonka lapi tosin kavelimme vain pikaisesti silla vetta satoi tassaKIN vaiheessa paivaa aika reippaasti.












Paivan kappailtyamme kavimme viela ikkunaostoksilla Harrod'silla, josta luulin voivani ostaa edes jotain. Tunnin kiertelyn jalkeen en loytanyt mitaan, jonka minun kukkaroni sisalto olisi voinut kyseisesta kaupasta lunastaa. Rikkaana sitten uudestaan.






Sellaistapa siis siella. Paljon kerkesi neljassa paivassa nakemaan mutta hirveasti jai nakematta. Odotetusta nuo turistikohteet eivat kovin sydanta sykahdyttaneet mutta esimerkiksi Sohon ja Hoxtonin tarkempaa tutkimista varten taytynee varata matka Lontooseen toisenkin kerran. Ja kolmas matkan sitten niiden jaljellejaavien satojen mahtipaikkojen tutkiskelua varten. 


Hikisesta metrosta ja kalliista hinnoista huolimatta taisin menettaa ainakin pikkuosan sydantani Lontoolle. Ei paskempi paikka.

10 comments:

Anonymous said...

Elli, onhan noita poikien pissamajoja jo suomessaki, taitanee olla oulussa asti :) Höpsö :)

Elli said...

Ai, enpas tiennytkaan. Yhteenkaan en ole tormannyt taalla Glasgowssa saatikka sitten Oulussa viela. ETTA EIPA ALETA SIELLA! :D

Hanna said...

oiiiiiiiiiiiii!!! Maki halun Lontooseen! Nayttaa et teilla ois ollu superkivaa siella. :)

Elli said...

Hanna, oli meilla kylla tosi kivvaa mutta niinku sanottu, nahtavaa jai viela moneksi kertaa. Ehkapa ens kesana uudestaan sitten :)

rva ruusunen said...

AHAHAHHAAH !

Tää on aivan supermainio :D Repesin tälle ääneen, sun kirjoitustyyli on kertakaikkisen mainio. Oikeesti! Saanko mä linkata tän Kaukokaipuuseen? Pliis! Tässä on mun mielestä Lontoo-postaus parhaimmillaan :)

<3

Elli said...

Hitsi mika kommentti, olen vallan mielissani nyt! :) <3

Saat toki linkittaa Kaukokaipuuseen, ilman muuta! :)

Anonymous said...

Heips! Olen lueskellut jo jonkun aikaa blogiasi! Todella kiva, rento ja mielenkiintoinen.
Eli; keep it going!

Koska olen muuttamassa kohta Glasgowhun niin aattelin sulta kysyä että ehkäpä tiedät mitä maksaa joku julkisen liikenteen kk-kortti opiskelijalle?
Löysin yhden: opiskelijoiden kk-kortti bussiin £35... Mutta entäs siihen undergroundiin? Onko jotain yhdistelmä korttia? Entäs junat? Tai siis ymmärtääkseni siellä kulkee junat kaupungissakin (west endistä junalla keskustaan jne...)?

Minkä hintainen taksi siellä on (keskimäärin)?

Niin ja löytyykö sieltä suhtkoht helposti osa-aikatyötä?

Kiitoksia oikein paljon jo etukäteen!

Elli said...

Heippistarallaa ja kiitos oikein kovasti ihanista kehuista. Piristi oikein kovasti kun luin taman viestisi toissa! :) <3

Bussilla en itse juurikaan kulje, mutta ymmartaakseni First Bussin opiskelijakortti on abouttiarallaa tuon £35. Niissa bussikorteissa on vaan kuulemma joku jekku, etta loppuvat aina kuukauden viimeisena torstaina (samoten kuin viikkoliput) eivatka siis, kuten loogista olisi, ole voimassa kuukautta ostopaivasta. Jep, hienosti mietitty homma!

Metrolla yhden matkan hinta on $1.20. Kuukausikorttia ei ole tarjolla mutta kymmenen ja kahdenkymmenen matkan kortteja kyllakin. Itsellani on tuollainen 20 matkan kortti, joka maksaa £20 ja joka ei vanhene ymmartaakseni ikina.

Junat kulkevat kaupungissa, juu, ja niilla onkin aika nappara liikkua. Esim. tasta meilta west endista, Partickin asemalta paasee aikalailla joka paikkaan. Keskustaan mennessa meno-paluun hinta taitaa olla jotain £1.70 luokkaa paivasaikaan ja Peak Hour lippu (elikka aamulla ennen yhdeksaa ja iltapaivalla kun ihmiset palaavat toista) hinta on muistaakseni noin £3. Meno-paluulippu on yleensa vain parikymmenta pennia kalliimpi kuin yhdensuuntainen.

Juniinkin on olemassa kuukausi- ja viikkolippuja, jotka ovat melko kohtuuhintaisia. Tosin, koska taalla ei ole samanmoista Zone-jarjestelmaa kuin Lontoossa, on kuukausilippu ostettava aina samalle matkalle. (esim. Partick-Keskusta-Partick).

Bussilla paasee aikalailla joka paikkaan mutta jos paaasiassa sahaa valia West End-Keskusta, suosin yleensa metroa tai junaa, riippuen kellonajasta. Metrot ja junat vievat keskustaan hiukkasen nopeammin kuin bussit.

Osa-aikatoissa olen itse markkinointitutkimuspuheluilla ihmisia hairitsevassa firmassa. Yleisesti tyotilanne taalla on aika surkea, mutta tallaisia puhelinapinan hommia saattap loytya suht koht helposti.

Tassapa tama. Toivottavasti oli tarpeeksi selkeasti kerrottu, ja jos sulla on muuta kysyttavaa niin vastaan mieluusti. :)

Anonymous said...

Heips :) Kiitoksia aivan mielettömästi tuosta liikenne infosta!! Selvitti montaakin asiaa, kun etsiskelen vuokra-asuntoa niin tiedän nyt että tuo kk kortti kestää budjetin eli asunto voi olla kauempana kuin kävelymatkan päässä :)

Työnhauksi olen asettanut tavoitteen että jos ensi kesään mennessä löytäisi duunia niin ois hyvä :) Siihen asti pärjää opinto-asumis-tuilla ja lainalla...

Niin ja unohtui eilisestä kommentista: todella hassun kivoja kuvia eritoten Lontoosta!

Elli said...

Eipas mitaan!

Suosittelen kylla katselemaan asuntoa West Endista ja valttamaan Glasgown etela- ja itapuolta. Toki taaltakin keskustaan menee kavellessa vahintaan puoli tuntia, ellei enemmankin, mutta onpahan vahan turvallisempaa joka tapauksessa. :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...