Tuesday 23 March 2010

Paistaa se aurinko risukasaankin!

Sormet ovat eilisesta asti syyhynneet paasta postaamaan vallan Aina Iloisia uutisia!

Kahden, itkun ja hammasten kiristyksen tayttamien tyonhakukuukausien jalkeen minulle nimittain tarjottiin toita! Olen ollut melkolaisen onnellinen tarjouksen saatuani, silla koko Glasgowssa asumisaika on rahoitettu hupenevan saastotilin pennosilla, ja kymmenien tuloksettomien tyohakemusten lahettamisen jalkeen olo on ollut valilla aika toivoton ja surkea.

Kuten uumoilinkin, roskapostin jako nuhanenaisena kannatti, silla eilen sain samaisesta tyonvalitystoimistosta soiton, etta eraassa keskustan ostoskeskuksessa infotiskin takana ammottaa tyhjyyttaan juurikin minun takapuolelleni sopivan kokoinen tuoli! (ihan normikokoinen siis, en tieda miten olivatkaan noin tarkasti mitanneet...) Kyseessa on siis melkoisen rento tyo - kunhan nyt ensin opettelen mista kaikki kaupat ja vessat ostarilta loytyvat. Aloitan uuden tyoni huomenna ja jo ylihuomenna olen vastuussa infopisteesta yksin melkein koko paivan. Oppimiskayran taytyy siis huomenna nousta melkoiseen nousukiitoon etta torstaista selvitaan. Tai voinhan toki yrittaa selvita sievasti hymyilemalla ja "Me no speak English"-vastauksella jokaiseen kysymykseen... Toimiskohan?

Tyot kestavat ainakin 18. huhtikuuta asti, jolloin rekryfirman sopimus loppuu ja toivottavasti (sormet ja varpaat ristissa) uusitaan, ja paasen viela senkin jalkeen jatkamaan. Oletettavasti nain kay, silla viela eilen sopimus oli vain 4. huhtikuuta asti ja tanaan sita olikin jo jatkettu muutamalla viikolla.

Pukukoodiksi ilmoittivat "Black/white - Smart" ja minullahan ei noita viisaiksikin kutsuttuja vaatteita juuri ole, ja ajattelin etten viitsi paikalle pillifarkuissa polahtaa. Tanaan siis suuntasivat perheemme kaksi nokkaa kohti keskustaa viisastumaan. Ensin kuitenkin kavin hiukan vakoilemassa tulevalla tyopaikallani, kuinka fiksusti tulevat kollegani pukeutuvat. Helpotuksekseni tiskin takana ei nakynyt yhtaan jakkupukua tai nutturaa, joka mahdollisti seka jakkupuvun etta hiuslisakkeen (taman pituisesta tukasta kun ei paljon nutturoita vaanneta) yliviivaamisen ostoslistalta...

Salapoliisityon suoritettuamme suuntasi poikaystava kohti taidetarvikeliiketta ja mina livahdin Primarkiin. Trenssit, aurinkolasit ja sanomalehdet jatin St Enoch-aukion roskikseen.

Primarkin halvoista hinnoista olin kylla kuullut, mutta vasta liikkeeseen paastyani tajusin miten kertakaikkisen typeran halpoja vaatteet siella ovat. Heti ovelta nappasin mukaani muutaman £2 perus t-paidan. Primarkista loytyi toihin myos musta pitka neuletakki ja lyhyt neulepaita, mustat suorat housut hintaan £5(!!) (otin kahdet, ihan vaan janskakakan varalta) ja sukkahousuja. Loysin myos ihanat £8-hintaiset stretch-pillifarkut, joihin saa yrittamalla yrittaa saada aikaiseksi polvipussit, ovat nimittain niin tiukat. Tama on toki plussaa, nykyiset Seppalan pillit kun meinaavat loystya jo muutaman tunnin paallaolon jalkeen niin, etteivat melkein pysy paalla.

Eilen illalla kavin pyorahtamassa Dumbarton Roadilla parilla kirpputorilla etsimassa valkoisia paitoja toihin ja loysinkin yhden...




Kuvassa etualalla siis tuo eilen kirpparilta £1.49-hintaan ostettu valkoinen t-paita ja taaempana sitten tanaan Primarkista ostettu £1.50-hintainen teeppari. Kylla kirppareilla kayminen kannattaa kun saa niin paljon halvemmalla! :D No, ei passaa alkaa katumaan edullista kirppariloytoa kun en tiennyt paidan alkuperasta mitaan ennen tata paivaa. Jos tasta nyt jotain positiivista haluaa loytaa, niin ehka tuon kaytetyn ostaminen oli ekologisempi vaihtoehto! :D

Hovikuvaajani lahti tiistaiseen tapaansa Stand Up-iltaan West Endiin joten tyo-Ellista ei nyt ole kuvaa. Tarkottaako muuten se, etta nayttaa toissa aikuiselta sita, etta taytyy myos kayttaytya kuten NE? :o

Ja ai niin. Paasin yliopistoon! :D Jotenkin en oo viela sisaistanyt tata juttua enka siksi kerennyt viela oikein iloitsemaan millaan tasolla. Sain siis ehdollisen tarjouksen yliopistosta. Ehtona sisaanpaasylle on, etta toimitan heille kopion ylioppilastodistuksesta (oletan etta omastani), jossa nelja ainetta, sisaltaen englannin, ovat vahintaan Magna cum laude. Fiksu kun olen, niin sellaisethan sielta loytyy... ja sitten se yksi B :D
Olen stressannut tata yliopistoon paasya ihan merkittavasti ja nyt kun olen sisaan paassyt, en jostain syysta osaa olla tarpeeksi mielissani. No, ehka sen tassa viela sisaistan!

Tulipas pitka postaus ja lisaakin olisin voinut kirjottaa, mutta teita saastaakseni jatan muut jutut seuraavaan postaukseen. Viime paivat ovat kuitenkin olleet vallan ilontayteisia ja tasta opimme, etta aurinko ihan totta paistaa valilla risukasaankin!

3 comments:

Maija said...

pitää kysyä ihan että mikä ostoskeskus ja mikä yliopisto?

Elli said...

St. Enoch. Tervetuloa moikkaamaan!

Yliopisto on Strathclyden sellainen.

Sanna said...

Yksi parhaista serkkuistasi (siis se toinen niistä kahdesta;) täällä tahtoo onnitella yliopistoon pääsyn johdosta :) Sekä iloitsee kanssasi saamistasi töistä :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...