Sunday 7 March 2010

Taustoja ja etupuolia

Kuten esittelytekstissa tulikin mainittua, asun siis Glasgowssa.
Tassa siis vahan tarinaa miten tanne paadyttiin ja missa nyt mennaan.




Kaksi vuotta Australiassa asuttuani ja vallan randomeita toita tehtyani olivat tulevaisuuden urasuunnitelmat jo paljon varmempia kuin lukion jalkeen Australiaan lahdettyani. Luokanopettajan ammatista oli tullut ainoa urahaave ja yliopistoon paasysta seuraava suurin tavoitteeni. Opiskelu Australiassa ei houkuttanut lahinna siita seuraavan $30 000 velan takia. Toisaalta taas kaipasin maisemanvaihdosta, eritoten kun en Australiaa kokenut paikaksi, jossa haluan loppuelamani viettaa. Suomi ei vaihtoehtona paassyt listan karkipaahan, vaikkakin opiskelu olisi ollut ilmaista. Poikaystavani (tarttui mukaani tuolta 5kk:n pituiseksi suunnitellulta reissulta maapallon toiselle puolelle) kun ei puhu Suomea, eika minun kotimaallani olisi ollut kovinkaan paljon tarjottavaa hanelle. Monen jo unohdetun mutkan kautta paadyimme Glasgowhun, jossa meilla molemmilla on mahdollisuus tavoitella urahaaveitani. Minulle ammattia luokanopettajana ja poikaystavallani TV- ja viihdeteollisuuden parissa.

Australiasta matkasimme Singaporen ja Kuala Lumpurin kautta lumiseen ja poikaystavalleni hyvinkin eksoottiseen Suomeen. Nelja kuukautta hujahti kuin siivilla ja tammikuun lopussa vihdoin muutimme tanne. Kiva kalustettu huone kimppakampassa loytyi netista jo muutamaa viikkoa ennen muuttoa.




Viimeiset viisi viikkoa olen keskittynyt toiden loytamiseen kesan ajaksi. Projektini on paisunut hiukan toivottua pidemmaksi, tyota kun talla hetkella tassa maassa ovat vailla tuhannet muutkin. Aika monta synkkaa ja itkuntayteista hetkea on mahtunut viime viikkojen lukuisiin toivottomilta tuntuviin hetkiin mutta eikohan se tasta helpota!

Innolla odotan elaman alkuun paasya taalla, oman asunnon hankkimista ja ihan normielamaa taman stressaamisen sijaan.

P.S. En yhtaan tieda mita tuolle edelliselle postaukselle tapahtu ja miksi, useista muokkausyrityksista huolimatta, en vielakaan saa kaikkea tekstia samankokoiseksi....

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...