Monday 5 April 2010

Nam!

Rakas siskoni vinkkasi Chocochili-ruokablogista loytamastaan Shepher's Pie-ohjeesta, jota itsekin tanaan paatin testailla nain henkisen Sunnuntai kunniaksi. (oma tyoviikkoni kun alkaa huomenna, tiistaina)

Chocochilia kannattaa muuten kayda muutenkin kurkkimassa vaikkei kasvisruokaa yleensa kokkailisikaan - kuvat ovat nimittain sen verta kauniita!




Toisin kuin alkuperaisohjeessa, kaytin perunamuusin tilalla kukkakaalimuusia ja varsisellerin jatin pois, kaupasta kun ei loytynyt luomua. Lue taalta, miksi erityisesti varsiselleri kannattaa ostaa luomuna muutaman muun vihanneksen ja hedelman lisaksi.

Alkuruuaksi soimme Linguini Aglio e Olio, simppelimmin pastaa valkosipulilla ja oliivioljylla (ja hyvalla tujauksella chilia!), kaupasta kotiutuessa nalka oli jo nimittain aivan huutava ja mika parempi tapa se hiljentaa kuin aivan tavattoman yksinkertaisella mutta ah niin jumalaisen maukkaalla pastalla. (ehkei pastakaan niin pahasta jos sen peittaa noin hyviin muihin aineksiin? ;D)
Resepti talle simppelille herkulle loytyy esimerkiksi taalta.

Kumpaakin reseptia kannattaa ehdottomasti kokeilla. Ai mita herkkua!

6 comments:

Maija said...

aglio e olio on oman kokemukseni mukaan myös ihan hyvä "välipala" siinä vaiheessa kun valvoo vielä aamuneljältä eikä kaapeissa ole mitään ruokaa... liian usein vaan onnistun käräyttämään sen valkosipulin!

australia-postauksesikin oli muuten mahtava, hienoa kun jollain on rohkeutta tuollaiseen (etenkin sen paluulipun unohtamiseen).

Elli said...

Sopii varmasti mita parhaiten myos tuohon tarkotukseen!

Mullakaan ei ne chilit ja valkosipulit kovin kauaa kerenny oliivioljyssa uiskennella kun jo tuntuu etta osa chilista alko mustumaan ja valkosipulitkin muuttuivat aika tummiksi. Ehka hiukan lisaa harjottelua...

Elli said...

Ainiin, unohtui toki tuo koko Australia kun mietiskelin tuota pastaa (mmm...valkosipuli...chili...)

Se on totisesti ehka ollut se rohkein askel ikina, enka tuota ennen ollut juuri samanmoisia ottanutkaan. Toivottavasti auttaa tulevaisuudessakin valitsemaan sen riskialttiimman ratkaisun.

RuusuLiisa said...

Lähiruokaa ja itsekasvatettua. Sormet syyhyää jo päästä pihahommiin, mutta lunta on aivan liian paljon. hitto! Lemppariruokia nuo molemmat, mutten ole koskaan kokeillut kukkakaalilla. Bataatilla kyllä. Toimii.

Elli said...

Itsekkaan en ahdistuisi vihannespenkissa moyrimisesta, sellaista luksusta vaan ei meilta loydy, parveke vaan. Taytyypa kurkistella netin syovereista, mita parvekkeelle saisi napparasti kasvamaan. Ideoita?

Tuota Shepherd's Pien linssimuunnosta tehdaan kylla meilla uudestaan ensi viikolla, isommassa astiassa tosin etta saa ilolla syoda ylen! :P

RuusuLiisa said...

ämpäriin/saaviin pottua kasvamaan...salaatti kasvaa melkein missä vaan ts. parvekelaatikossa kasvatin itse ennenkuin ostimme talon..pillisipulia johonkin jugurttipurkkiin :D sipulit yleensäkin on todistetusti aika helppoja kasvatettavia-ainakin avomaalla. Tietty amppelitomaattikin. Ruusupapu menestyy ja herne varmasti. Ja sitten yrttejä. Tilli voisikin olla melko komia näky parvekkeella :D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...