Wednesday 29 September 2010

Ekaluokkalainen kavelee kuin nainen

Kaksi paivaa yliopistossa ja kaksi huonosti nukuttua yota takana. Vasyttaa.
Opiskelu ei alkanut ihan yhta suurella ilolla ja innostuksella kuin olin ajatellut. Kavi ilmi etta kolmen valivuotta lukion jalkeen ovat tehneet tehtavansa ja vieraannuttaneet hiukan opiskelusta. Esimerkiksi eilen saatu pienenpieni kotitehtava tuotti jo tuskaa, mutta eikohan tassa muutassa viikossa paase taas taas opiskelun makuun.

Tana aamuna satoi, ja ikkunasta ulos kurkatessa meinasin melkein jaada kotiin. Reippaana tyttona heitin kuitenkin Geoffin sadetakin niskaan ja kerkesin viela ajoissa kouluun - farkut lapimarkana ja ketutus huipussaan. Housut kuitenkin paivan mittaan kuivuivat ja ketutus havisi. Aamun ensimmaisella, matematiikan & pedagogian, luennolla nama edistysaskeleet eivat kuitenkaan viela tapahtuneet. Ketutus jatkui ihan lapi luennon joutuessani istumaan jattimaisen luentosalin takimmaisessa rivissa yksin (en mina nyt silti liian aikaisin luennolle saapunut... ;D), ja huomasin viettaneeni hieman liian vahan vapaa-ajastani viimevuosina matikan parissa...
(as if). Eikohan ne jutut tuolta aivojen syovereista viela kuitenkin loydy kun tarpeeksi kaivaa. 

Paasin haluamalleni valinnaiskurssille, Understanding & Supporting Childhoold, joka alkaa vasta tammikuussa, joten jouluun asti seka maanantai- etta perjantai-iltapaivat saan istuksella kotona napaa kaivelemassa. Ehka hiukan liian optimistista ajattelua tuo kuitenkin, jotain esseeta varmaan vaannan navan kaivelun sijaan. 



Huomenna onkin koko paiva vapaata (tuuletukset tahan valiin), ja ajattelin nyt vihdoinkin saada opintotukihakemuksen liitteineen lahetettya KELA:lle. Muutama liite puuttuu viela mutta laitamma niita sitten perasta menemaan.



Nyt kuppi teeta, villasukat jalkaan ja kaalipadan tekoon.


P.S. Sain eilen koulusta repun. Ihan oikeaa eka luokan meininkia oli siis lompsiessa kotiin reppu selassa. Talla kertaa repussa vaan ei ollut reissuvihkoa ja siistia penaalia vaan noin 5kg:n painoinen Curriculum of Excellence, Skotlannin koulujen opintosuunnitelma. Kevytta iltalukemista...

2 comments:

RuusuLiisa said...

Voi sinuu pientä koululaista ;) mutta varmasti helpottaa alkukankeuden jälkeen! Ja vaiks olet asunut pitkään ulkomailla ja käytät lontoota päivittäin niin on se kuitenkin eri asia kuin opiskella suomeksi?! Tsemppiä!

Elli said...

Pikku koululainen tosiaan, ja voi olla etta viela tasta kutistuu kun koulumatkaan menee kavellen 25min suuntaansa! ;D

Ei tuossa opiskelussa sinansa se englannin kieli viela ongelmia tuottanut (katsotaanpas sitten kun alkaa jotain tieteellista sanastoa opettelemaan), skottiaksenttiakin nykyaan ymmarran ihan sujuvasti. Lahinna itse opiskelu tuottaa viela ongelmia. Ei meilla toista vaan ikina saanu laksyja! ;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...