Friday 18 March 2011

Hyvasti lupaava tulevaisuuteni kasimallina!

Viela kun on 15 minuuttia tata paivaa jaljella, ajattelin postata nama mehukkaat sormikuvat lupaukseni mukaan. Lukijakuntani on tosin suurimmaksi osaksi Suomessa, jossa on jo perjantai, mutta sitahan ei nyt lasketa.

Eilen illalla Geoff lahti stand-up-keikalle ja mina kilttina lupauduin tiskaamaan loput tiskit. Viimeisena altaan reunalla tonotti tonnikalapurkki, jonka veitsenteravaan reunaan sitten viilsin sitten sormeni. 

Verta pulppusi sormesta ihaan hyvaan malliin, ei kuitenkaan ihan kamalasti. Naytti kuitenkin silta, ettei ihan pelkalla laastarilla selvittaisi. Kavinkin kysymassa ihaniltani naapureiltani hiukan konsultaatioapua, josko etupyllyn nakoinen haavani vaatisi visiitin sairaalaan. Samaa mielta olivat naapuritkin ettei ehka ihan laakekaapin katkoista loytyvilla sideharsotarpeilla tasta haavasta selvittaisi, vaikkakin samaista harsoa pyoraytimme sormeni ymparille ensiavuksi. Konsultaation seurauksena nappasin laukkuuni kirjan (naapurin vinkista tamankin) ja lahdin taksilla kohti sairaalaa.

Sairaalasta soitin Geoffille, joka heti keikkansa loputtua porhalsi paikalle taksilla mukaan voileipia, sipseja ja jaateeta. Pari tuntia odotushuoneessa kuluikin mukavasti rupatellessa ja Angry Birdsia pelatessa. Kylla on hyva etta on noin ihana poikesteri olemassa! <3

Ensin kavin tapaamassa sairaanhoitajaa, tamakin vasta noin puolentoista tunnin odotuksen jalkeen, joka putsasi haavan ja sitoi sormen ymparille harson. Tasta noin tuntia myohemmin paasin odottelemaan laakaria.



Oikeasti sormeen ei tassa vaiheessa sattunut yhtaan mutta pitihan sita vahan dramatisoida.

Seuraavaksi sitten niita kuvia, joita en suosittele herkempia katsomaan. Geoffillakin alkoi vahan allottamaan tata sormea kuvatessa.


Valitettavasti verta tuli haavasta sita vauhtia, etta niista rasvapalleroista oli vahan vaikea saada kuvaa tarpeeksi nopeasti.  Hiukkasen tuolla haavan ylareunassa tosin nakyy laskia. Melkosta goretexia tama kuva vaikka itse sanonkin! Kylla se vaan vahan etupyllylta nayttaa, eikos?

Laakari kavi kurkkaamassa sormea ja sen  jalkeen Seta Sairaanhoitaja tuli teippaamaan sormen. Viela tassakin vaiheessa, kolme tuntia itse tapaturman jalkeen, verta tuli haavasta ihan kiitettavaa vauhtia ja Seta Sairaanhoitajalla pitikin kiiretta teipata haava tarpeeksi nopeasti. Vitsailinkin siina vanhana huuliveikkona etta pitais varmaan pidattaa hengitysta niin sita verta ei tulis ihan vinhaa vauhtia. Seta Sairaanhoitaja ei vastannut mitaaan. Lieko ei sitten yleisesti kaytetty metodi haavanpaikkauksessa...

Vahan ennen yhta viime yona olimme takaisin kotona sormi onnellisesti paketissa. Haava on ollut tanaan vahan kipea mutta muuten kaikki on jees. Edes kirjoittaminen ilman etusormea ei tuota liikaa ongelmaa. Se sen sijaan bloggaamista hankaloittaa hiukan se, etta tehdessani tuossa salaattia leikkasin haavan toisenkin etusormeen ja nyt sekin on sidottuna harsolla... Onneksi nyt kyseessa on huomattavasti pienempi haava mutta kai tasta jotain voi oppia:

Elli, pysy erossa teravista esineista!

6 comments:

Hanna said...

auts!
Mun peukalolle kavi tiskien tiskaamisen yhteydessa noin vuosi sitten vahan samalla tavalla, peukalon sisalla on pala lasia vielaki eika paassa tuntoa. Ma en fiksuna kimmana kyl menny mihinkaan laakariin vaan jaapaloja pistin pyyhkeeseen ja kaarin sormen ymparille, meni joku melkien 2h ennen ku loppu verenvuoto. Kylla se siita! Tunnen kipusi

RuusuLiisa said...

uuuh..haava on kyl siisti reunoiltaan ja pirun leveä! Pahemminkin olis voinut viiltää/repiä. Bestikseni pikkusisko sai nuorena baarityttönä tyhjän tuopin hajoamaan käteensä. Vaikka Kuopiolainen käsikirurgiekspertti korjasi sen ja nätisti korjasikin niin se kämmen on karseen näköinen. Ihan kylmät väreet tulee vieläkin. No siinä vaurioitui pari jännettäkin joten lopputulos ei voi olla kovin kaunis. Mutta käsi on ihan toimiva.

Kyl siitä sinun sormesta hyvä sormi vielä tulee ;) etupyllyilystä huolimatta.

Ouss said...

Makian näköne haava! Vois pirruuttaan näyttää kuva Pekalle, joka pyörtyy jo siitä että MULTA otetaan sormesta verinäyte.. :DDD

Elli said...

Hanna, voi polija. Mitennaa nyt tuollai jatit menematta? Kai sen lasinpalan sielta vielaki vois kaivaa pois mutta en tiia sitta pallautuisko se tunto kuitenkaan. Mullakin muutamia vuosia sitten meni lasinpala jalkaan ja vasta monta viikkoa paljasjalkatanssini jalkeen hoksasin etta jalassa oli jotain ylimaarasta. Hyvin saatiin kuitenki pois ihan nuppineulalla!

RuusuLiisa,

Joo, onneksi ei kayny pahemmin tuon kanssa. Oli sen verta terava tolkki etta helposti ois varmasti saanu muutaman hermonkin katki ja sormenpaan turraksi. Toivon etta oot oikeassa tuon sormeni kohtalon kanssa. Mua vahan epailyttaa etta vahan ruma arpi siihen jaa mutta katsellaas nyt. Ehka olen vaarassa. (toivottavasti)

Ouss,

No ala herranjestas, tiia mita se tekkee tuon kuva nahessaan. :D

Kristi said...

Apua mikä kanjoni sulla on sormessa. Yyyyyh.. Miten sä onnistuitkaan :D

Elli said...

Voi etta, mina se kuule ossaan! :D
Totta puhuakseni en kylla yleensa ihan tahan malliin kohella mutta nyt kavi vahinko sitten ihan kunnolla.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...