Thursday, 22 September 2011

Skotlanti, kulinarismin kehto. Osa 1.

Vastikaan tiedustelin taalla, minkalaisista jutuista haluaisitte lueskella ja yksi ehotuksista oli postaus paikallisesta ruoasta. Ajattelin tehda taman muutamassa osassa (ymmartanette pian miksi). Uskoisin suurimmalle osalle tulevan skotlantilaisesta ruokatarjonnasta mieleen lahinna haggis ja... ooo... haggis, mutta valitettavasti totuus on viela lampaan sisalmyksiakin karmivampi.


Eilen illalla, ihan pelkastaan ruokatoimittajan virkani takia, kavimme hakemassa nurkkagrillilta materiaalia ensimmaista ruokapostausta varten.


Saanko esitella: ensimmainen Munchie Boxini!


Tasta legendaarisesta laatikosta olen kuullut tarinoita mutta vasta nyt, lahemmas kaksi vuotta maassa asuttuani paadyin sellaisen ostamaan - laatujournalismin nimissa.
Munchie Boximme sisalsi ranskalaisia, kebabia, kasvispakoroita/-pakoroja, kanapakoroita, kebabpakoroja (uppopaistettua kebabia siis), sipulia, sipulirenkaita ja pakorakastiketta. Niin ja tietenkin tuota salaattia tuossa kebabin paalla...


Tama on ilmeisesti kohtalaisen hillitty versio kyseisesta ruoka-annoksesta, pikaisen googletuksen jalkeen kun loysin tietoa, jonka mukaan usein naiden ylla listattujen terveysruokien lisaksi Munchie Boxiin kuuluu myos pizzaa, kanansiipia ja coleslawta.


Kyllahan tasta terveellisen aterian perikuvasta jai melkoinen kasa viela tallekin paivaa syotavaksi. 


Seuraavassa ruokapostauksessa esiteltakoon joku yhta terveellinen ruokalaji ja ehka joskus tulevaisuudessa myos se haggis - jota muuten sitakin saa uppopaistettuna.


Glasgown ruokatoimittaja kiittaa, kuittaa ja lahtee ostamaan kaupasta tarvikkeita hiukkasen tervellisempaan illalliseen. 

9 comments:

Petra said...

Hei, sähän voisit tehdä samantyyppisen videon Haggiksen syömisestä kuin siinä meikkipostauksessa oli. :)

Elli said...

Petra,
Mina itseasiassa tykkaan haggiksesta joten siina videossa varmaan vaan nakys semmonen onnellisesti hymyileva ja mussuttava Elli. :)

Ouss said...

Tunnen itseni lihavaksi. Himoan tuota niin paljon. ARRRGH. Seuraavaksi voisikko jottahi kuvottavuuksia hakia? :D Haggis. Kuulostaa lupaavalta.

Petra said...

Munuaispiirakkaa? Tai Christmas buddingia? Harrodsin säilykeversio siitä ainakin on kamalaa. :D

Laura said...

Näytti melko rasvaiselle...eli hyvälle...hmm. :D

Kiitos tästä!! :)

Qu said...

Mulle tuli lihava olo ku heti alako tekkeen mieli tuomosia herkkuja! :D

Elli said...

Ouss,
No pakko sanoa etta hyvaa se oli vaikka kylla oikeasti tykkaan paljon enemman ihan oikeasta ruoasta. Ruokatoimittajan roolissa on kuitenkin joskus pakko uhrautua. :P Haggis on muuten ihan hyvaa, maistuu ihan maksalaatikolle!

Petra,
Munuaispiirakkaa en olekaan tainnut viela maistaa, vaikka eikohan se sekin siina sivussa menisi! :D Christmas pudding ei ole ollenkaan hassumpaa, tosin tuosta purkkiversiosta en kylla osaa sanoa. Purkissa myytavat ruoat eivat ole yleensa ihan parhaasta paasta joten ehka kokeilen joulun aikaan loytaa ihan oikeaa puddingia sitten. :)

Laura,
Ole hyva vaan ja kiitos hyvasta ideasta. Lisaa tulloo, mutta jos liian pian postaan uudestaan niin saat laittaa jonkun vihanneslahetyksen tulemaan, muutenhan tassa alkaa turpoamaan ihan skotlantilaisiin mittoihin!

Qu,
No tuu tanne niin syyaan! Tai ehka mun pittaa lanseerata Munchie Box myos Suomessa. :D 'Elli's munchie box'. Okei, kuulostaa vahan irstaalta. :D

Pöhnä said...

Kyllä käy Järvikiskan pöperöt jo melekein terveysruuasta ko tuota kattoo.. Uppopaisto on vissiin joku in juttu siellä :D Lissää juttua ruuasta, Elina :) Se aihe on nii lähellä sydäntäni :D

Dahlia said...

Umn. Rasvaista ruokaa ei saisi valokuvata. Omnom. Hyvältähän tuo näyttää, terveellisyydellä ole mitään tekemistä tuon kanssa kylläkään, mutta grilliruokaa alkoi sitten täälläkin päässä tekemään mieli.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...