Wednesday 10 March 2010

Jannitysta ja kikherneita

Eras lukijani (vaikka lukijoita onkin talla hetkella vasta kaks, "eras lukijani" kuulostaa paremmalta kuin "toinen lukijoistani"... :D Yritan vaan kuulostaa koleelta) pyysi ohjetta viime postauksessa esiintyneelle kikhernehardellille.

Yritan nyt sitten muistalla mita sinne kattilaan katosi, naita kokkailujani kun ei ikina mihinkaan ylos kirjoteta vaan ihan vaan maistelemalla paatetaan mika sopisi ja mita tarvitaan lisaa. Kikhernehardellin reseptissa oli kuitenkin talla kertaa ihan teemakin, Marokko, jonka ansiosta kattilaan sujahti mm. rusinoita ja kanelia.

Kikhernehardelli (ainakin 4:lle)

Sipulia
Rutkasti (4-5 kyntta) valkosipulia tai maun mukaan
Yksi punainen chilipalko ilman siemenia/chilipulveria/cayannepippuria tms.
n. 5cm raastettua inkivaaria
1 tolkki kikherneita
1 tolkki tomaattimuskaa
Vetta
Sopivasti kaapista loytyvia vihanneksia. Itsellani pari jaakaapissa viikon hengannutta paprikaa. Toki vaikkapa kesakurpitsa, porkkana tms. kelpaa.
Kourallinen rusinoita
1 rkl hunajaa tai vastaavasti sokeria tms.

n. 1tl kuminaa
n. 1tl jauhettua korianteria (tai tuoretta lopuksi)
n. 1tl kurkumaa
n. 1tl kanelia
1 kasvisliemikuutio (mielellaan ei natriumglutamaattipitoinen sellainen)
Suolaa&mustapippuria

Ruokaa kannattaa maistella tarpeeksi ja lisata mausteita tarpeen mukaan.

Ruskistellaan pilkotut sipulit, pilkottu/murskattu valkosipuli, raastettu inkivaari ja pieneksi paloiteltu chili.
Lisataan loput ainekset.
Annetaan porista 15-20min valilla sekoittaen tai kunnes vihannekset ovat kypsia to your liking.
Tarjoillaan vaikkapa riisin tai bulgurin kanssa tai miksei pelkastaan.



Maailman arsyttavin tv-kokki, Rachel Ray (eiko jo kuvankin nakeminen saa pikkusen jaytamaan), antoi hyvan vinkin inkivaarin ystaville. Kaupassa kun monesti inkivaarit ovat ihan jarjettoman kokoisia ja sitten osan kaytettyani unohtuu se loppu jonnekin jaakaapin peralle nahistumaan ja lopulta roskiin. Inkivaarin voi kuitenkin valmiiksi kuoria ja heittaa pussissa pakastimeen. Inkivaaria tarvitessa sitten vaan raastaa jaisesta kontista tarvitsemansa maaran (eika tarvi taistella niitten puumaisten osien kanssa) ja loput heittaa takaisin pakastimeen odottamaan seuraavaa kertaa.

No, siinapa tarpeeksi tuosta otsikossa mainitusta kikherneesta. Jannitys-otsikon alle mahtuu sitten taas ihan muita juttuja. Huomenna aamulla klo. 8.30 (tuskaisen aikaisin nyt kun on tottunut nukkumaan pitkaan!) minulla on nimittain haastattelu yliopistoa varten! Toisaalta ei niin jannita viela kamalasti mutta huomenna varmasti jo alkaa janskaamaan. Kyseessa on kuitenkin paiva, joka maarittaa mita seuraavat nelja vuotta tulen tekemaan. Pietaan peukkuja minulle, joohan?

5 comments:

Nel said...

Onnea haastatteluun! Mihin yliopistoon olet hakemassa?

Ihan vasta löysin tän sun blogin, jostain toisesta blogista :) Innolla jään lukemaan lisää elämästä Glasgowssa! Oon ite tällä hetkellä Aberdeenissa opiskelemassa ja olen myös viettänyt vaihtovuoden Australiassa (Melb<3).

Elli said...

Haen Strathclyden yliopistoon.
Haastattelu meni tanaan hyvin ja nyt voin ihan hyvilla mielin odotella tuloksia! :)

Mitas opiskelet Aberdeenissa ja minkalaista elo siella on?

Itsekin vietin lahemmas kaksi vuotta Melbournessa, tosin asuin Claytonissa ts. jumalan selan takana.

Tervetuloa blogin lukijaksi, nain vasta-alkajan sydanta lammittaa! :)

Nel said...

Kiva kuulla! :)

Degree on Economics, ja vasta ekaa vuotta olen. Olen ihan tykännyt olla täällä vaikka ei tää kaupunki mikään kummosempi ole! Eli sitten kun kandi on taskussa niin muutto jonnekin muualle :)

Ai se on jumalan selän takana? :D Itsekin nimittäin about 4-5kk Claytonissa asustelin! Sitten olin myös South-West Victoriassa, Great Ocean Roadin lähellä/vieressä/miten sen nyt ottaa!

Kiitos :)

Elli said...

Montako vuotta tuossa kandin saamisessa menee? Itella ois luvassa taysi neljan vuoden urakka mutta outoa kylla, ihan innolla odotan sita :D

Aika tosi hauska sattuma kylla etta asuttiin samassa kaupunginosassa! Ja onhan Clayton nyt vahan jumalan selan takana, tai ainakin sen verran etta keskustan tai muiden kivojen paikkojen tunnelmasta ei paase ihan hetkessa nauttimaan.

No okei, ei se nyt Dandenong tai Narre Warren ole, etta ehka pitas jattaa nuo jutut jumalan selasta ja lammolla muistella miten lahella keskustaa asu... :DD

Nel said...

4 vuotta menee että saa ton kandin mullakin.

Joo, on kyllä! :D Ja joo verrattuna noihin paikkoihin niin on kyllä joo vähän eri juttu :p mutta eihän se tosiaan niin keskustassa ollu mutta riitti mulle hyvin silloin (:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...