Monday 8 March 2010

Maantaina


Tanaan on ollut ihan hyva paiva, maanantaiksi.

Saatiin vihdoinkin rekisteroidyttya laheiselle laakariasemalle.
Tuo, kuten niin monet muutkin suomalaiselle taysin yksinkertaisilta tuntuvat asiat on tassa maassa tehty yllattavan vaikeiksi. Pitaa olla todistus osoitteesta, eika mika tahansa esim. pankin lahettama kirje kelpaa. Jopa laheiselle kuntosalille paastakseen tarvitaan tuota pankin kirjetta...
No, viikkojen saatamisen jalkeen sellaiset saimme ja nyt on tuo laakariasia jarjestyksessa sentaan. Nyt kehtaa sairastaa.

Sateiseksi ja harmaaksi kehuttu Glasgow on kylla yllattanyt positiivisesti olemalla jotain ihan muuta. No, jos ei yhden paivan vaakasuorassa satanutta rantaa ja satunnaisia sateita lasketa, on ilma ollut ihanan, suomalaisessa mittakaavassa, kevainen ja aurinko paistanut lahes joka paiva. Viime viikolla huomasin etta laheiselle kukkulalle istutetut narsissit jo kurkistelevat maahan heitettyjen roskien keskelta. Kamera unohtui tanaan kauppareissulla kotiin, mutta koitan muistaa ensi kerralla ulostautuessani ottaa kuvan. Kevat taitaa olla taalla pian!


Ihanaa, Glasgowmaista maisemaa matkaltamme tyovoimatoimistoon kaupungin ei-niin-hyvamaineiselle etelapuolelle.

Tykkaan kokkaamisesta, ja kuten etukateen varottelin, tulee taalla nakymaan kuvia kokkailuistani. Eilen tein marokkolaistyyppista kikhernehardellia.



Yritin saada kuvaa eilisen illallisen ainesosista, mutta hetkea myohemmin ymmarsin ettei tama lahestymistapa ehka toimi silla ensinnakin unohdin kuvasta seuraavat olennaiset raaka-aineet...


...seka hunajan ja tomaattipyreen ja ymmarsin, ettei tama lahestymistapa kokkauskuviin toimi ruoanlaittoni hyvin luovan ja "ei vitsi, tuotahan vois kans laittaa"-tyyppisen luonteen vuoksi.
Lopputulos kuitenkin naytti, olohuoneen ihanassa keinovalossa, bulgurin kanssa tarjoiltuna talta.



Yksi mahtava asia tassa maassa (ihan ilman kirjetta pankistakin!) on luomutuotteiden valikoima ja niiden hyvin pieni hintaero normaalituotteisiin. Nain luomukkaana tyttona on tuntunut kovin mukavalta tehda ihmis- ja ymparistoystavallisia valintoja ilman suurta lovea (<3) talla hetkella melko pieneen budjettiin.



3 comments:

Annika said...

Annapurnan blogin kautta bongasin blogisi. Olen kade noista edullisista luomutuotteista, täällä Suomessa ne maksaa maltaita ja välillä saa kaupassa käydä melkoista päänsisäistä kamppailua hinnan ja tahdon välillä. Onneksi pian tulee taas kesä ja luomukasvisten hinta laskee.

Elli said...

Juu, eivat ne vihannekset taallakaan liian halpoja ole, mutta onneksi on helpompi kuitenkin valita kahden kalliin valilla se vain hiukkasen kalliimpi. :)

Kesaa odotellessa, jospa sita laittas ihan omat luomuyrtit partsille kasvamaan. :)

Anonymous said...

Hei, kiitos kommentista :)
Sulla on kivan olonen uus blogi, alan sun likiajksi, sen verran rupes heti kiinnostaan tämän ruuan ohje (voisitkohan ajatella naputtelevas sen tänne...? ), luomuruokajutut ylipäätään sekä millasta on elämä siellä kaukana :)

uusia kirjotuksia odotellessa :)

jenni

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...