Saturday 13 March 2010

Maistuva homesieni

Pari paivaa sitten kerroin Skotlannin ruokakaupoista loytyvasta uudesta lempparituotteestani. Kyseessa on siis Quorn, jota kamppakaverini suosittelemana ostin kokeiltavaksi. Tarjoushinta £1 per pussi auttoi myos ostopaatoksessa ja nykyaan kyseinen tuote kuuluukin kokkailun perusraaka-aineisiin. Tarjousajan ulkopuolellakaan ei hinta nouse kovin korkealle ja sopii siis koyhan ruokavalioon kuin sormi nokkaan.

Quornin paaraaka-aine on mykoproteiini, joka wikipedian mukaan on jonkin sortin homesieni. Kuten monet muutkin lihankorvikkeet, sisaltaa quornkin runsassti proteiinia ja vahan rasvaa. Yksi ainesosista on munanvalkuainen joten quorn ei sovi vegaaneille. Quornin ekologisuudesta loysin parikin sivua, joista tassa yksi. Jos ette jaksa lukea linkin takana piilottelevaa tietoa, kerron etta kyseessa on lihaa ekologisempi tuote.





Eniten olen kayttanyt naita kanakkaita paloja. (Tykkaatteko suomennoksesta?) Quorn itsessaan ei maistu juuri miltaan ja rakenne on jotenkin jamptimpi ja miellyttavampi kun esim. soijasuikaleissa. Myoskaan poikaystavan herkka vatsa ei ole quorniin reagoinut yhta paljon kuin soijatuotteisiin. (Lue: Pieruja. Paljon.)




Samassa tarjouksessa oli myos quorn-jauheliha, josta olen kerran vaantanyt blognesen ja toisella kertaa jauhelihapihveja. Tai no teko-jauhelihapihveja. Tatakin loytyy jatkuvasti pari pussia pakastimesta vaikka vahemman tuleekin tehtya noita teko-jauheliharuokia.

Talla viikolla tarjouksessa olivat quorn-fileet, jotka ovat kylla viela testaamatta, mutta uskoisin niidenkin olevan vallan hyvia.




Kotisivuilta vaklasin etta tuoteperheeseen kuuluu myos mm. pihveja, pekonia, lihapullia ja nugetteja joita en ole kylla meidan kaupassa nahnyt, mutta taytynee kayda Tescossa kurkkimassa josko noitakin paasisi koklailemaan.

Onkos kukaan muu paassyt koklailemaan kyseista herkkua ulkomailla vai onko jopa loytanyt Suomesta?

11 comments:

Anonymous said...

no joko on haggista syöty? ite en ole ihan varma, kumpaa söisin ennemmin, haggista vai hapansilakkaa. luulen kyllä että hapasilakka ainakin "voittaa" hajussa haggiksen mennen tullen.

Anonymous said...

ja tähän vielä lisäisin simpsoneista tutun skotlantilaisen talkkarin kommentin: "nobody can escape a greased scotshman" pitää ehkä paikkansa. connerylle, knopflerille ja mcgregorille lärveisiä suomesta, jos satut tapaamaan ;-)

Anonymous said...

p...le..se kirjoitetaan scotsman...

Anonymous said...

nyt 2012 Quornia saa kai myös suomesta. ruotsi oli tässäkin asiassa tietenkin meitä edellä. kyllä ruotsista kannattaisi aika usein ottaa mallia. muta silloinkin kun otetaan, otetaan vääristä asioista. että nain. miksi muuten sulla tuntuis ääkköset olevan hukassa, eikö oo skandinäppis?

Elli said...

Anonyymi,

Haggista olen syönyt jo useampaankin kertaan, eikä se niin pahalle haise ollenkaan - lähinnä vaan maksalle eikä makukaan maksalaatikosta paljon eroa. Herkkua siis!

Kuulin myös että Suomesta saa tätä nykyä ostaa sikahintaista Quornia. Toivottavasti alkavat suomalaiset ostamaan sitä enemmänkin niin hinta alkaa laskemaan.

Skandinäppistä minulla ei ole mutta olen vihdoin muutama kuukausi sitten vaihtanut näppiksen suomenkieliseksi. Olisihan tuon voinut aikaisemminkin tehdä... :D

Anonymous said...

Thank you, I have recently been looking for information approximately this topic for a long
time and yours is the greatest I have found out till
now. However, what about the bottom line? Are you sure concerning the supply?



Look into my blog :: Jackpot 6000

Anonymous said...

Admiring the time and effort you put into your site and in depth information you present.

It's awesome to come across a blog every once in a while that isn't the same old rehashed material.
Excellent read! I've saved your site and I'm including your RSS feeds to my Google
account.

Also visit my web site :: Jackpot 6000 free

Anonymous said...

You actuallу make it seеm so еasy with your preѕentаtiοn but I fіnd this topіc to be гeally something which I think I wοulԁ
nеveг undeгstand. It sеems too сompleх аnd extremely brοad for me.

Ι'm looking forward for your next post, I'll try to gеt the hаng of it!


My blog ρost ... näsрlаstiκ (docs.phpbarcelona.org)

Anonymous said...

It's going to be end of mine day, but before finish I am reading this wonderful post to improve my experience.

Look into my web-site nummerupplysningen.se

Anonymous said...

Ρlease let me know if yοu're looking for a article author for your weblog. You have some really good posts and I think I would be a good asset. If you ever want to take some of the load off, I'd lοѵe
to wгite sοmе articleѕ foг your blοg in ехchangе for a
link back to mіnе. Ρlеаse shoоt me an
email if interested. Kudos!

My ωeb page rhinoplasty top surgeon

Anonymous said...

This is really interesting, You are a very skilled blogger.
I've joined your feed and look forward to seeking more of your magnificent post. Also, I have shared your web site in my social networks!

Also visit my web blog ... Jackpot 6000 free *http://wiki.bestseoguide.org/index.php?title=User:King3374*

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...