Tuesday 26 April 2011

Ikaantyneen muistelot

Niin sita hurahti seka synttarit etta hiukan toista viikkoa viime postauksesta vallan silmanrapayksessa! Seka viime viikolla alkanut neljaviikkoinen harjoittelu etta ihanan aurinkoinen ilma ovat molemmat olleet osaltaan syyllisia blogihiljaisuuteen. Koulun jalkeen paivaa on nimittain tullut paisteteltua takapihalla viltin paalla kollotellen. 

Viime viikonloppuna ihanasta auringonpaisteesta hullantuuneena aloitin jopa "Etupiha rikkaruohottomaksi"-projektini, jonka parissa vietinkin sitten kolme tuntia ja jostain syysta, Emma Salokoski Ensemblen korvissa soidessa, ei edes ketuttanyt yhtaan - lieko aurinko sekoittanut paan! 

Viikonloppuna kavin myos lenkilla (!), jonka lopuksi piipahdin kotoamme noin kilometrin paasta loytyvalla siirtolapuutarhalla. Epasuomalaiseen tapaan kavin jopa juttelemassa eraan puutarhurisnaisen kanssa, joka esitteli minulle seka omaansa etta muiden onnekkaiden multasormien kasvimaita. Puutarhalta lahtiessa valtasikin minut valtava onnen tunne, tiedattekos sellainen "Taalla mina oisin sitten onnellinen!"-fiilis, hoystettyna levealla hymylla. Puutarhurisnaisen minulle kertoessa, etta han oli oman palstansa saadakseen ollut odotuslistalla 8 vuotta, ymmarsin etten taida omaa palstaani ihan viela tana kesana saada. Ehkapa hyvalla onnella sitten meikalaiselle 30-vuotislahjaksi...


 Kuva taalta.

30-vuotissynttareista kulkeekin nappara aasinsilta 12. paiva vietettyihin syntymapaivajuhliini. Tai no, ensimmainen osa synttareista vietettiin sillon ja toista, varsinaista lahjaani, Jamiroquain keikkaa sain odottaa 20. paivaan saakka. Hyvaa onneksi kannattaa odottaa!

Synttaripaivaksi varasimme siis poydan korealaisesta ravintolasta. Geoff otti samaiselle paivalle vastaan tyotarjouksen avustajan hommista eraassa telkkarimainoksessa. Tyopaivan oli tarkoitus alkaa kello 6.30 ja paattya 18.00 ja poydan varasimme seitsemaksi, jotta herra kerkeaisi mukavasti ravintolaan. Itse ravintolaan lompsiessani huomasin Geoffilta saapuneen tekstiviestin, jossa han ilmoitti etta tulee olemaan hiukkasen myohassa silla kuvausryhma jahkaa viela jotain. Eipa siina hataa, ajattelin etta kohtahan han sielta saapuu.

Voi kuinka vaarassa olikaan... Kohta sain nimittain viestin, joka kertoi Geoffin yrittavan paasta pois kuvauksista mahdollisimman pian ja selvittavan kuinka paljon kauemmin joudun viela yksin ravintolassa istuskelemaan. Koska mukanani ei ollut lukemista, ja puhelimenikin on vallan vanhanikainen eika mahdollista esim. netissa surffausta, istuskelin ravintolassa ikkunasta ulos tuijotellen ja juoden koko pannullisen vihreaa teeta. Yksin. Naytin varmasti maailman onnettomimmalta luuserilta. Tulla nyt keskenansa ravintolaan!

Tuntia myohemmin, kylla luitte oikein: TUNTIA MYOHEMMIN. Kurvasi taksi ravintolan eteeen ja ulos astui kovasti pahoitteleva Geoff, jota eras AD oli kehoittanut livahtamaan ulos palo-ovesta. Muut raukat olivat viela jaaneet kuvauspaikalle.

Nalka oli tassa vaiheessa jo aika kova, joten ihanista ruoista en kerennyt ennen syomisen aloittamista napsaisemaan yhtaan kuvaa. Tassapa muutama kuva joka tapauksessa joka hiukan syodyista annoksista.






Tassa viismausteella maustetussa liemessa kypsennettya porsaan nivelta erilaisin chilisoosein, tuoreen chilin ja valkosipulin kanssa tarjoiltuna. Voi herkku!



Kim Chi:ta ja porsaanlihaa tofua seuranansa. Samat sanat tastakin. Jar-jet-to-man hyvaa!




Naytamme kummatkin vahan onnettomilta mutta oikeasti meilla oli ihan hervottoman hauskaa koko ilta. Nama kuvat otettu selvastikin ennen kuin verensokeri lahti taas nousuun...

20. paiva kavimma sitten jammailemassa Jamiroquain keikalla. Mina ehka keskimaaraista enemman!

 





Toiveikkaista ajatuksistani huolimatta Jay Kayn paassa ei nahty keikan aikana kuin yksi ainut hattu, mutta sen minka hatuissa menetimma, voitimma ehdottomasti musiikkipuolella. Tulihan siina tanssatessa hiki! 

Ei huonot synttarit ollenkaan!


5 comments:

RuusuLiisa said...

Tuli näläkä vaikka just vetäsin puurot naamariini :D

Teet nyt sinne omalle pihalle vähän siirtolapuutarhaa - multaa ja valmiita taimia. Ruukuissa niin saa nopiaan kunnon viidakon!

Kristi said...

Ei vitsi mitä herkkuruokaa siellä vedellään..! :)

Elli said...

RuusuLiisa,

nalka tulee kylla itsellakin noita makurajahdyksia muistellessa. Oletkos koskaan korealaista ruokaa syonyt? Jos et, niin suosittelen kylla taydesta sydamestani, uskomattoman maukasta ruokaa niin simppeleita makuja yhdistamalla ovat kylla kehittaneet nuo korean poijjaat ja tytot! Lieko Suomessa edes korealaisia ravintoloita? :o

Oman pikkuruisen puutarhan laittaisinkin, mutta tuonne vahan suojaisemmalle takapihalle ei paista aurinko kui noin tunteroisen iltapaivalla ja suoraan autotien vieressa olevalla etupihalla en viitsi syotavia vihanneksia alakaa kasvattamaan. Kerrohan sina noin puutarhanerona, mika vihannes taikkaapa muu syotava kasvaisi tuollaisella varjoisalla pihalla?


Viagem,

Suosittelen kylla kokeilemaan korealaista ruokaa jos joskus kay mahis. Hirvian hyvvaa!

stukiss said...

Hei kävittekö kokuryossa/shillassa? Asuin viime vuonna sen takana, tarkotus oli käydä siellä joku kaunis päivä, mutta vieläkään en oo siellä käyny. Jos sieltä löytys bibimbapia!

Ja puutarhoista puhuttaessa. Jossain vaiheessa aateltiin kaverin kans jos käytäis istuttaan perunoita Kelvingrove puiston kukkuloille. Silleen kokeilumielessä.

Elli said...

stukiss,

Siellapa justiin! Kantsii kylla kayda, bibimbap loyty listalta ja aika moni asiakas sita naytti tilaavanki. Itekki meinaan viela joskus koklailla mutta nyt oli pakko kokeilla oisko possun keitetty nivel yhtaan samantyyppista kun Singaporessa nautittu.

Ei yhtaan huonompi idea tuo pottupuutarha! Maa taijan kokkeilla vaikka raparperia tuossa meijan takapihalle. Ei uskalla sen herkun kanssa ottaa riskia etta joku puistovierailija vie meikan raparperit! :D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...