Monday, 4 April 2011

Paa, johon ei tanaan mahtunut muuta kuin kiharaa

Tanaan esseen kirjoituksesta ei tullut yhtaan mitaan. 120 sanaa sain vakipakolla puristettua ulos tyhjaa lyoneesta paastani. Writer's block, indeed. 
Huomenna uusi koitos etta pysytaan aikataulussa, palautukseen kun ei ole enaa kuin kaksi viikkoa ja suunnitelmissani oli viela tassa loman aikana kirjoittaa toinenkin essee jo vahan etukateen. Katsotaan miten kay.

Koska kirjoittaminen oli yhta tuskaa, aloin toki tekemaan kaikkea muuta - kuten kihartamaan hiuksiani...
Kerrassaan turhauttavaa hommaa. En tieda miten naiset jaksaa. Eihan se tukka mennyt sinne painkaan kuten olin suunnitellut. Onneksi niskasta huonosti kiharretut hiukset sai napparasti pinneilla piiloon ja kesaisen huoleton kiharakampaus oli syntynyt!

Huomenna uusi yritys tuon esseen kanssa - nyt kun tukkakin on kiharalla!

11 comments:

RuusuLiisa said...

Minäkään en ymmärrä anoppiani joka jaksaa aina värkätä hiuksiaan :D Omaan päähän olen yrittänyt saada kiharaa useampaan otteeseen, mutta vissiin sen verran karkea ja jäykkä karvoitus ettei niitä voi sanoa kiharoiksi. Tai sitten käherryskin on välineurheilua?

kyllä ne sanat sieltä löytyy ;) Tsemppiä!

Elli said...

Heippis,

Normaalisti oma hiustenlaittoni rajoittuu pesuun ja satunnaiseen harjaukseen, joten tuo kiharoiden vaanto ei tosiaan tule selkarangasta. Ihan ok lopputulos tuli joka tapauksessa, mutta enpa joka paiva jaksaisi noin kauaa hiusten kanssa vakertaa, eijei!

Ehka olisimme onnistuneet paremmin jos meilla ois vaan ollu ne GHD:t! Niillahan sita tuntuu voivan tehda mita vaan hiuksille mutta luulen etta ainakin taalla paassa vikaa on myos vahan tekijassa eika pelkastaan valineissa... :P

Anonymous said...

Oletko sä lestadiolainen?

anteeksi jos liian henk.koht. kysyms

Elli said...

Heipparallaa anonyymi,

Nyt kylla nauratti ihan aaneen. :D Oli nimittain ihan ensimmainen kerta elamassa kun minua lestadiolaiseksi luultiin!

En siis ole lestadiolainen saatikka kuulu mihinkaan muhunkaan uskontokuntaan. :)

Saankos kysya oliko se tuo ikuisesti meikiton naamani vai joku muu seikka, josta tuollainen kysymys kumpusi? :)

Elli said...

"muuhunkaan" oli toki tarkoitukseni kirjoitaa mutta sattuuhan naita virheita tahan aikaan illasta..

Anonymous said...

Anteeks kysymys ei ollu tarkoitettu miksikään loukkaukseksi!
Ihanaa että on vielä naisia jotka uskaltavat kuljeskella ilman miekkiä :)

En ole Suomessa enää käynyt muutamaan vuoteen mutta silloin kun siellä Oulussa kävin pyörähtämässä niin ne lestadiolaiset olivat vähän sun näköisiä ja monet sanavalinnatkin voisivat olla suoraan kuin lestadiolaisen suusta mutta sehän varmaan voikin vaikuttaa jos olet sielä seudulta kotoisin, kai se "lestadiolaisuus" tarttuu ihan uskonnottomiinkin. Ainakin katukuvasta Oulussa huomasi että nuoret käyttävät paljon vähemmän meikkiä, ovat paljon luonnolliseman näköisiä kuin monessa muissa Suomen kaupungeissa ja viljeliv't aika ihmeellisiä "Kirosanoja" kun eivät voineet normaalia kiroilua harrastaa :D

mut sori toi ei ollut mikään loukkaus, anteeksi jos otit sen loukkauksena :(

Mä ainakin olisin ilman meikkiä jos olis pokkaa mutta työnki puolesta oltava vähän meikkinaamaa...

Elli said...

Heippistarallaa taas anonyymi (onko sinulla muuten nimi?),

En ottanut tuota sen suurempana loukkauksena kuin muuhunkaan Jumalan ilmentymaan uskovaksi luulemista. ;D

Itsekaan en ole kohta neljaan vuoteen Suomessa asunut, joten en tieda missa vaiheessa tama lestadiolaisuus olisi minuun "tarttunut". Lestadiolaisten kanssa, melko sisaanpain lampeneva yhteiso kun ovat, en ole muutenkaan elamani aikana juuri ollut tekemisissa.

En tieda luitko blogiani tuota shokeraavan meikitonta kiharapostausta pidemmalle, esimerkiksi ihan siihen alempaan postaukseen asti, jossa kuvailin kurkaneeni sulhasen kiltin alle vain tarkistaakseni etta kivespussi heilui tuulessa perinteiden mukaisesti, tai siihen heti sita postausta edeltaneeseen tekstiin, jossa kuvailin kirkossa istumisen tuskaisuutta?

Itse en ole tuota Oululaisnuorten "luonnollisuutta" kylla pistanyt merkille enka huomannut ettako ne hassut kirosanat olisivat tarttuneet ihan normilutkujen (luterilaisten siis) saatikka muiden ei-lestadiolaisten puhetyyliin. Kylla vittu raikaa vallan Oulussakin. Samoin raikaa saatana ja joskus jopa rohkea yhdistelma kahdesta edellamainitusta, "vittusaatana".

Luulen etta meikittomyyteni johtaa ennemminkin juurensa ihan puhtaaseen laiskuuteen kuin "tarttuneeseen" lestadiolais-asenteeseen. Toki sitakin tarkkia naamaani silloin talloin naamaani sivelen mutta arkipaivana saa ihan oma, luonnollisen kaunis naamani olla esilla.

Jumalan terve!

Anonymous said...

Voi rakas älä vedä herneen palkoja nokkaasi, tukkeuttaa ikävästi noita tärkeitä röörejä ;)

En millää pahalla kysynyt, ihan mielenkiinnosta kysäisin oletko lesta. Itselläni ei ole heitä mitään vastaan, minulla on jopa muutama lesta kaverikin lapsuudesta :)

Jos oman elämänsä haluaa blogin kautta koko maailmalle jakaa niin voi varautua siihen että joku saattaa anonyymisti kysäistä vaikka kysymyksenkin! Jos kysymys on liian henkilökohtainen niin ei siihen tarvitse mitään vastata.


Itse tunnen erään suomalaisen naisen joka on nyt 10 + v asunut täällä samassa maassa kuin minä. Hän oli vanhoillis lesta aikaisemmin mutta sitten löysi ulkkismiehen, jätti uskonnon ja muutti tuhansien kilometrien päähän.

Susta tän blogin perusteella tuli vähän sama olo ku mulle tulee siitä naisesta.

Hän ei ensimmäisenä tietysti huutele sitä kaikille että millaisesta uskonnonlahkosta on tullut mutta se käy hyvin nopeasti selville.

Hän yrittää elää "räväkkää" elämää, vihaa kirkossa istumista ja suivaantuu kaikesta uskonnollisista ja perinteikkäistä asioista helposti.

Hän voisi juuri samalla tavalla yrittää "shokeerata" muita kertomalla kurkanneensa kiltin alle, mutta ihan normaalin ja räväkän nuoruuden eläneen henkilön ei välttämättä tarvitse yrittää mainostamalla mainostaa kuinka "hurja" on.

Siinä nyt näitä syit miksi hairahdin luulemaan sinua lestadiolaiseksi.

Värittömät hiukset ja hiusten kihartamienn myös yksi lisä syy.


Jumalan terve vaan sinullekin!

Elli said...

Heippisrallaa anonyymi,

En toki vetanyt herneen palkoja nokkaan ja tuon vastaukseni uudestaan lukiessani on mielestani siita aika hankala sellaista kuvaa edes saada. :)

Minusta oli oikeasti ihan mukava saada tallainen vahan epamaaraisempi, out of nowhere-kysymys - paivittelin jo aikaisemmin eraalle ystavalleni ettei blogini taida olla ihan tarpeeksi suosittu taman tyyppisia kommentteja saamaan mutta ilokseni huomasin olleeni vaarassa. :D

Tallainenhan kommentointi on ihan virkistavaa eika missaan nimessa loukkaavaa kuten ne jotkut anonyymikommentit, joita olen muissa blogeissa nahnyt ja joista voisi herkkanahkaisempi hyvinkin loukkaantua. :)

Olen tosiaan saanut ihan normaalin suomalaisen kotikasvatuksen, jossa kirkossa ei kayty eika raamattua avattu. Nama varittomat hiuksetkin on ihan Garnierin purkista saaneet varinsa. Taytynee lahettaa palautetta sinne pain, ettei dark golden brown nyt ihan toiminut halutulla tavalla. :D

En tieda loydanko itse minusta ja tuosta kuvailemastasi naisesta paljon samankaltaisuuksia. Elamani on kaikkea muuta kuin ravakkaa enka siita sellaista kuvaa taalla blogissakaan koita vaen vangalla antaa. :)

Kyseessa on oma blogini joka hyvin paljon kuvastaa minua ihmisena. Edellamainutun lajin edustajana en ole tyyppia, joka esittaa mitaan muuta kuin todellisuudessa on, ja sen haluan nakyvan myos Aina Ilonassa kirjoittamalla rehellisesti omana itsenani. :)

Kiitoksia kovasti kun toit hieman sapinaa tahankin blogiin. :D

Elisa said...

Itse olen Oulusta kotoisin, nykyään ulkosuomalainen, mutta en kyllä ole huomannut Oulun kaduilla lestadiolaiskulttuuria niin vahvana kuin anonyymi.
Kommentoin viestiisi, koska hämmästyin siitä. Toisaalta, voisin kuvitella että ajat ovat varmasti muuttuneet lyhyessä ajassa paljon ja jos kiinnittää huomiota tietynlaisiin ihmisiin, heitä näkee kaikkialla. Meikitön naama ja värittömät hiukset ei aina kerro lestadiolaisuudesta, vaikka olisikin Oulussa/Oulusta.

Jotenkin surullista, että ihmisillä tuntuu olevan tämmöinen pinttynyt mielikuva Oulusta, sillä pidän oululaista pukeutumista huomattavasti boheemimpana kuin esimerkiksi Helsingin tai Tampereen. Oulusta mulle on jääny mielikuva hipeistä ja rokkareista, joiden olalla on vanhat Suomen armeijan laukut, tukat takkupötköillä ja naamassa muutama ylimääräinen reikä. Toisaalta, tämä on oma mielipiteeni ja siihen on varmasti vaikuttanut se, että olen asunut Oulussa ja kiinnittänyt ehkä huomiota enemmän tämän kaltaisiin ihmisiin. Who knows, eipä sillä ole mitään väliä päivän päätteeksi. Suosittelen kuitenkin lämpimästi Oulussa käymistä, katukuva on saattanut muuttua hyvin paljon.


Mää ainakin henkkoht pidän Ellin persoonallisesta kirjoitustyylistä. Itse en näe siinä sitä (ex-)lestadiolaisuutta niin kuin sinä ehkä näit, itse koen sen enemmän mustana huumorina enkä räväkkyytenä. Kyllä minäkin tarkistaisin kiltin alle, jos siihen tulisi mahdollisuus, enkä ole kuulunut koskaan mihinkään uskontokuntaan.

Itse olen tavannut entisiä lestadiolaisia ja kyllä heillä meni kaikin puolin elämä räväkämmäksi - todella paljastavat mekot, naamat meikattuna niin että aloin epäillä stabilon käyttöä ja itseruskettavia käytetty semmoisella antaumuksella, että voisin kuvitella heidän sopivan Brittien klubeille vallan mainiosti. Kaikki merkit lestadiolaisuudesta on hävitetty niin hyvin kuin mahdollista.


Ja PS: Mää käyti iha sammaa hiusvärijä ja ny ihimetyttää onkoha mullaki väritö tukka!

Elli said...

Elisa,

Kiitos kommentista! :)

Minuakaan en nae Oulua kovin lestadiolaisena kaupunkina. Muutama Oulun lahikuntaa voisi ehka joku kuvatakin melko lestadiolaiseksi, mutta itse en ole naissa kunnissa niin paljoa vieraillut etta olisin sellaista kuvaa henkilokohtaisesti saanut.

Oulussa minustakin nimenomaan nakee paljon erilaisia ja rohkeitakin tyyleja, eivatka ne meikittomat, varittomien kiharoiden kehystamat kasvot sielta paallimmaisena jaa mieleen. Riippuu toki taas mitka lasit silmilla siella kulkee. Wingerin patiolla istahtaessa nakee varmasti hyvin erilaista porukkaa kuin sosiaali- ja terveydenhuolto-oppilaitoksen (eikos se joku esn niminen ole?) huudella Sunnuntai-iltapaivana piknikoidessa...

Itse en osaa tuohon entisten lestadiolaisten ulkonakoon oikein kommentoida mutta voisin kuvitella etta niinkin tiukasta uskonlahkosta erotessa rikotaan varmasti sen joka ikista saantoa kun kerrankin saadaan. Saatetaanpa jopa ostaa ikkunallinen pesukone ;D (kai muutki on kuullu taman legendan? :D)

Kiitos kovasti kommenteistanne molemmat ja tulkaahan toki takaisinkin heittelemaan kommenttia. Kylvai, jopa sina anonyymi! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...