Sunday, 3 April 2011

A wife is to submit to her husband

Haat on nyt juhlittu ja kivaa oli! Kirkko-osuus meni vahan hampaita kiristellessa, sen verran monta kertaa tuli nimittain mainittua tuo tarkea roolijako avioliitossa: naisen tehtavana on totella aviomiestaan ja miehen rakastaa vaimoaan. Naisen tehtaviin kuului huomattavasti enemman hommia kuin miehelle mutta paallimmaisen mieleen jai tuo tarkein. Sina pomo, mina Jane.

Kun Jumalan pelossa solmittu avioliitto (no niin se pappi sano!) oli virallinen, siirryimme itse juhlapaikalle. Paiva oli ihanan aurinkoinen vaikkakin kylma merituuli sai pitamaan takin visusti paalla ulkona. (paitsi kuvia ottaessa). Seuraa siis kuvia eiliselta. Loppuillasta kamera jai poydalle tanssilattialle siirtyessa. Kokeilinpa tanssilattialla taitojani skotlantilaisessa kansantanssissakin normaalien diskohumppien ja parin slovarin lisaksi. Ihan Ceilidhiksi tuota ei voine kutsua, perinteisia kappaleita kun tanssattiin vain muutama. Hiki kuitenkin lensi ja oli hurjan mukavaa, vaikkakin tanssiaskeleet menivat oikein vasta ihan viimeisilla kierroksilla. :DMeikalaiset ja ihana Ross, Geoffin hyva ystava (ja minunkin toki!) nauramassa jonkun juuri kertomalle vitsille... likainen vitsi se oli, en viitsi kertoa. :D

Laukkaradan omistaja siella paistattelee paivaa...


Olihan sielta loppuillaltakin yksi kuva. Juhlapaikka oli kaunis kuten haaparikin, heista tosin en viitsi kuvia laittaa.

Sellaista siis tana viikonloppuna. Tama paiva on kulunut siivoillessa ja pellillisen sampyloitakin leivoin. Illan paalle saatan viela paistaa vahan pastejoita, mutta voi olla etta jaa huomiselle - keittio pitaisi nimittain tyhjentaa tiskeista ja tiskikone lahti juuri keikalle...

10 comments:

Petra said...

Hei! Löysin juuri blogiisi uutena lukijana. Olen oikea Skotlanti-fani: viime kesänä täyttyi monen vuoden haaveeni, kun pääsin vihdoin matkustamaan sinne. Teimme ystäväni kanssa viikon autokierroksen (Glasgow, Oban, Isle of Skye, Inverness, Edinburgh). Reissu oli aivan ihana!

Kirjoituksessasi jäi mietityttämään mitä uskontokuntaa pappi edusti? Ei kai tuo voi olla noin myös nuorten mielestä vai olitko suomalaisena ainoa joka joutui nieleskelemään?

Elli said...

Tervetuloa lukijaksi, Petra! :)

Itse en ole viela Skotlantia sen kummemmin paassyt kiertelemaan. Edinburghissa olen kaynyt muutaman kerran ja Isle of Skyella viime kesana Geoffin vanhempien kanssa. Jokos loysit sen postauksen taalta blogista?

Kirkko oli siis Church of Scotland elikka ihan protestanttinen ttikirkko. Skotlantilaiset ovat huomattavasti uskonnollisempaa sakkia kuin suomalaiset ja monet tuntemani nuoret ovat uskossa. En tieda miten muut lie suhtautuivat papin puheeseen mutta minusta kuulosti melkoisen vanhanaikaiselta tuollaiset puheet vaimon roolista ym.

Annika said...

Voisit sä nyt morsiamesta laittaa kuvan niin, että peität vaikka kasvot. Häämekkoja on aina niin ihana nähdä. Tai sit sun pitää vähintäänkin kuvailla hyvin tarkasti millainen mekko morsiamella oli.

Elli said...

Nyt on kuva haaparistakin, Annika! :)

Viagem said...

Oot niin kauniina! :) Ja toi mekko on edelleenkin aivan ihana.. Ei ehkä tullut yllätyksenä :D

Elli said...

Viagem,

Kiitos - aivankin hammentaa tuommoset kommentit! :) Mekko on kylla aivan minunkin lemppari, eika £28 hintakaan ollut yhtaan paha. Enpa ole noin ihanaa mekkoa tainnut noin halvalla ikina ennen ostaa. :)

Nanna said...

Hei upea mekko!

Elli said...

Kiitos Nanna! :)

Pöhnis said...

Aivan ihana mekko (ja sinä hirmu hoikka!)! Ja tuo kauempaa otettu kuva, missä olet tuossa hökötyksen sisällä, on aivan hurjan nätti :)

Elli said...

Kiitos Pohnakainen! :)

On tassa muutama kilo tullut sitten nuoruusvuosien, noista vankoista kasivarsista kylla nakee ettei olla enaa vanhoissa mitoissa. :D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...