Friday, 8 April 2011

Synttarilahjoja ja lapsiobservaatiota allekirjoittaneesta

Tanaan herasin loman aikaista nukkumarytmiani uhmaten jo kymmenelta. Pian heraamisen jalkeen oveen kolkuttelivatkin jo Jehovan Todistajat ja pian taman jalkeen toivotumpi vierailija, herra postinjakaja. Kusti toi mukanaan paketin, jonka sisalta paljastui seuraavaa:
Ei, paketissa ei ollut huonosti otettua ja rajattua kuvaa, vaan kuvassa esiintyvat lahjat, keneltapas muultakaan kuin rakkaalta aidiltani! <3

Paketti sisalsi kaksi kanaa (lieko viittaavat paasiaiseen vai luonteeseeni?), Marimekon kevaisia servetteja, levyllisen Fazerin sinista (aijaiajiai!), Tupperwaren kuorimaveitsen , jonka kanssasisareen tutustuin joulunaikaan Suomessa ja lantun kuorintaa saestaineiden huokausten ohjaamana ymmarsi aitini ostaa minullekin samanmoisen ihmevekottimen. Naiden lisaksi paketissa oli mukana synttarikortti, joka paatyi aitini miesystavan terveisiin,  "jalleennakemisen toivossa"... taidanpa ottaa omaankin fraasivarastooni taman kohtalokkaan mutta realistisen hyvastelytavan. :D


Lahjakasan alimmaisena piileskelee paivahoitopiskelijan minusta kirjoittama lapsihavannointitehtava vuodelta 1990. Aiti jo minulle lueskelikin otteita tuosta raportista jokunen aika sitten ja nyt paasin itse lukemaan koko nivaskan lapi. Havannointi sijoittuu siis aikaan minun ollessa hiukkasen yli 2.5 vuotias ja sanottakoon, etta tuon nivaskan lukeminen kirvoitti kylla seka hyvat naurut etta kyyneleen silmakulmaan. 


Tassapa kaksi lempparijuttuani kyseisesta, tulevaisuudessa mahdollisesti rahhallista arvoakin (no eihan sita koskaan tieda jos minusta tulee vaikka maailman paras luokanopettaja tai vaihtoehtoisesti esimerkiksi oman sukupolveni Kikka!) kantavasta raportista:


"Liisa osoittaa tunteitaan muille. Esim. Kotona kayttaa "surupaperia" (talouspaperi), jos jollakin on paha mieli, niin han kay hakemassa surupaperin ko. henkilolle. Jos hanella itsellaan on paha mieli, niin silloin hakee myos itselleen "surupaperin". "


"Liisa kertoo kotona vitseja, mutta paivakodissa han ei kerro. Kysyin tassa eraana paivana Liisalta, etta kertoisiko han minulle jonkun vitsin, mutta han ei ruvennut kertomaan. Iltapaivalla kysyin uudelleen ja han rupesi sitten kertomaan, etta: "Laakari meni saunaan ja otti mukaan maitoa ja vessapaperia". Sitten han rupesi kauheasti nauramaan."


On mahtavaa huomata ettei huumorintaju ole juurikaan viimeisen kahdenkymmenen vuoden aikana muuttunut. Surupaperikommentin mukanaan tuoma illuusio suloisuudesta on sen sijaan karissut ja nyt naiivien kommenttien sijaan suusta pulppuaa aimo annos kaikkea muuta!

9 comments:

Viagem said...

Haha, aikamoinen vitsiniekka oot ollu :D

Elli said...

Viagem, jep! :D Voin vaan kuvitella sen pikku-Ellin kikattamassa sikana tuolle huippujutulle. :D

stukiss said...

Ihana tuo kuorimaveitsi, aloin ihan hekottelemaan yksikseni! Äitini kommentoi täällä ollessaan, että miten sulla on tuommonen kuorimaveitsi, säähän tapat ittes tuolla.:D
Juustohöylä pitäis kans Suomesta hommata tänne, sekin tuntuvat olevan vähän kiven alla.

PS: Suomalainen suklaa on parasta!

Elli said...

stukiss,

Tuo kuorimaveitsi on aivan jumalainen kapistus! :D En ole viela omaani kerennyt testailemaan mutta luotan ettei aiti ole kovin tamperoinut (hyvaa suomen kielta! :D) sen kanssa ja etta toimii ihan yhta hyvin kuin Oulustakin loytyva vekotin!

Entinen oli jostain puntakaupasta eika silla saanut kuin pahan mielen.

Juustohyolien kanssa oli samaa ongelmaa. Ikeasta hain hoylan mutta silla lahtee puolikas juusto kerralla. Onneksi aiti tuli hatiin siinakin hommassa ja lahetti Fiskarsin kuorimaveitsen Suomesta! :D

LENA said...

toi fiilis on kylla aivan paras kun kotoa tulee paketti, i agree! :)

LENA said...

toi fiilis on kylla aivan paras kun kotoa tulee paketti, i agree! :)

Sanna said...

Musta on kanssa tehty tuollainen "analyysi" päiväkodissa, sitä oli kyllä hauska lukea. Kyllähän sieltä tiettyjä piirteitä tunnistaa yhä vieläkin itsessään... Pitäskin pitkästä aikaa lukaista läpi, että millasia määritelmiä sieltä löytyykään...

Mutta Elli-serkku oot kyllä aina ollut oma ihana persoonasi, jolta löytyy vallan mainio huumorintaju ja komiikkaa joka tilanteeseen. Ei tartte "surupaperia" Ellin seurassa :) Onneksi on tää blogi, niin pääsee vähän osalliseksi sun jutuista ja elämästä, monet naurut oon nauranu, välillä pieni haikeuden pisara silmäkulmassa, kun on niin sun juttuja ikävä. Sitä kun lähdetään sinne kauas... Mutta onneksi voin sitten ylpeänä esitellä serkkuni, kun hän on maailman parrain luokanopettaja tai no vaikka se Suomen uusi Kikka ;) Mää voin myydä sitten kaikki noloimmat lapsuuskuvat lehdille ;)

Mutta ihanaa syntymäpäivää rakas serkkusein, näin hieman ennakkoon <3

Elli said...

Hei rakas, vahintaankin toiseksi paras serkkuni! ;D

Tuo analyysi oli kylla mukava yllari ja tama kommenttisi viela kivempi sellainen! :)

Taytynee alkaa opettelemaan sita Kikan tuotantoa tuossa kehityspsykologian rinnalla jos ei tuosta opettajahommasta tuukkaan mitaan. :D Pitaahan nyt serkulle jotain ylpeyden aihetta antaa!

Ei tarvi kauaa ikavoida kun tulemma kesakuussa Suomeen! :) (ja poltan kaikki ne nolot lapsuuskuvat ettei Seiska tee TAAS juttua!)

Sanna said...

Ihanata kun tuutta :) Mites te ootta täällä Suomen kamaralla?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...