No, saahan ne rakkaudessa valilla kipinatkin (ja lasit, ei yhta usein toki) lennella ja onpahan kotona ilma nyt niin puhdasta etta tuntuu kuin olisi saapunut korkean paikan leirille!
Ei kuulkaa ketuta enaa yhtaan!
Muutakin hyvaa taistoista seurasi kuin huoneilman puhdistuminen, silla "kevytta" sanaharkkaa seuranneena paivana mina syyllisyydentuskissani porhalsin vauhdilla juna-asemalta kotiin ruokakaupan kautta. Pikainen siivous kotona ja sen jalkeen hellan aareen. "Katoppa nyt, ihan hyva tyttokaveri maa oon vaikka jouvutki nyt juomaan limsat kahvikupista!" (ei vaiten, on meilla usiampi noita laseja!)
Ruokakaupassa iski inspiraatio loydettyani uudesta halpisruokakaupasta purkin punaista pestoa punnalla. Muistin pakastimen uumenissa odottelevat lohifileet ja paassa syntyi seuraavanlainen resepti:
Omantunnon kolkutuksen pasta
oliivioljya
2-3 kyntta valkosipulia (if you ask me, enempi parempi!)
0.5-1 tl kuivattuja chilihiutaleita
n. 3dl kermaa
n, 1/2 rkl tomaattipyretta
pikkuturaus ketsuppia (vahemman kuin tomaattipyretta)
2 rkl punaista pestoa (tassa puhutaan nyt kukkurallisista lusikallisista)
n. 300 g lohta pilkottuna, ilman nahkaa toki
100g rucolaa (itse kaytin rucola-pinaatti-vesikrassimiksia)
suolaa ja pippuria
spaghettia tai muuta pastaa (joko kahden tai kolmen ihmisen nalan poistamaan)
1. Kuumenna oljy pannussa ja tiristele siina hetki (minuutti-kaksi?) pieneksi pilkottua valkosipulia ja chilihiutaleita. Tarkoituksena ei siis ole ruskistaa kumpaistakaan vaan puristella parhaimmat maut irti kyseisista aineksista.
2. Lisaa pannuun kerma, pesto, tomaattipyre ja ketsuppi. Kiehauta seos ja anna sen jalkeen pulputella keskilammolla niin kauan etta kastike on sopivan paksua. Laita pastat tassa vaiheessa kiehumaan.
3. Kun kerma on redusoitunut (ihan varmasti joku kayttaa tammosta sanaa!) noin kymmenisen minuuttia eli paksuuntunut mukavasti, lisaa joukkoon pieneksi pilkottu lohi. Anna kypsya muutama minuutti ja lisaa joukkoon hiukan normaalikokoansa pienemmaksi pilkottu rucola (tai mita vihreaa sitten paatatkin kayttaa). Kun rucola on hiukan pehmentynyt, lisaa joukkoon suola ja pippuri, Lohenpalojen ei montaa minuuttia tarvi kastikkeessa uiskennella ennen rucolan lisaamista.
4. Maistele etta suolaa on tarpeeksi ja sekoita kastike pastan joukkoon.
Ja onhan tama ihan kasittamattoman hyvaa. Kylla meilla monesti saa parempaa ruokaa kuin monessa ravintolassa - vaikka ite sanonki!
Samaa ruokaa tehtiin heti toistamiseen seuraavanakin paivana vaikkei omatunto enaa kolkutellutkaan. Hamstrasin Sainsbury's:in tarjouksesta heti talla viikolla kaksi pussia noita lohifileita pakkaseen (yhteensa siis 12 filetta) etta voimma tehda jatkossakin. Eika tarvi edes valttamatta tapella ensin!
5 comments:
Omantunnon kolkutuksen pasta :D Haha
Jos ite kehittaa niin saa ite keksia nimetki! :D Ja tuon pastan syntyyn kylla vaikutti kovasti tuo syyllisyydentunto, joten nimi osuu enemman kuin nappiin! :D
hyvältä näyttää!
Hei,
haluaisin lähteä Skotlantiin opiskelemaan lääketiedettä. Olen koittanut selvitellä noita lukukausimaksuasioita. Ilmeisesti kandi on SAAS:n kustantama, mutta maisteri olisi sitten maksullinen? Pitääkö tämä paikkaansa, kun jotkut kirjoittelevat, että koko tutkinto olisikin ilmainen?
Suomiterveisin, Milla
Hei Milla,
Pienelle kurkistelulla SAAS:in sivulle selvisi, etta he eivat maksa kaikkia maisterintutkintoja, mutta ovat tehneet sopimuksen joidenkin yliopistojen kanssa tutkintojen tukemisesta. Yliopistojen lista loytyy taalta:
http://www.student-support-saas.gov.uk/student_support/special_circumstances/postgrad_list.htm#gla
ja jossain vaiheessa tata kuuta ilmoitavat myos kurssit, joille tukea annetaan.
Nayttaisi siis silta, etta tukea on mahdollista saada jos kay oikein hyva tuuri! :)
Post a Comment