Thursday, 27 May 2010

Ruokajuttuja

Tanaan oli tyokaverini Nix meilla syomassa, mina kun kavin hanen luonaan pari viikkoa sitten currykesteilla ja nyt oli aika kutsua hanet vuorostaan meille. Meilla tarjottiin ihan arkisesti eilisen, jo aikaisemmin blogissa mainostetun linssi-shepherds pien jamat salaatin kanssa ja jalkkariksi leipomosta ostetut toffeemuffinssit. Illan paaruoka sai kovasti kehuja ja taytyneekin se hanelle kaantaa englanniksi... muistatte varmaan mita kavi reseptille viimeksi google translatorissa...

Vieraan kotiuduttua uppouduin lukemaan ruokablogeja ja tunsin kevytta harmitusta siita, miten vahan viime aikoina on tullut kokattua mitaan uutta vaikka netti on aivan ihania resepteja pullollaan. Taytyy (ja haluan!) hiukkasen aktivoitua ruoanlaiton kanssa ja erityisesti uusien arkiruokien loytamisessa - kesakurpitsan syominen kaikissa sen eri muodoissa kun alkaa hiukkasen kyllastyttaa vaikka hyva ja monikayttoinen vihannes onkin.

Salaatteja ollaan syoty viime aikoina paljon. Loysin paikallisen Sainsbury's-supermarketin valikoimasta luomu vesikrassi-pinaatti-rucola-sekoituksen, ja vaikken yleensa noita pussitettuja salaattimikseja osta, sai tuo luomuna (ja kaupan muuten aika kamaisen luomuvalikoiman takia) hypata ostoskarryyn. Taidan olla rakastunut, sen verran paljon tuota ihan oikeasti joltain maistuvaa ja ihanan rapeaa salaattia meilla on viime aikoina nimittain syoty. Siihen lisaksi paprikaa, kurkkua, tomaattia, vaikka pari keitettya kananmunaa ja luomu-balsamicokastiketta ja lahes tyhjasta jaakaapista taiottu ateria on valmis.

Toivottavasti pian, taman muuttotapinan paatyttya, paasen taas rakkaan harrastukseni pariin, omaan pienen pieneen keittiooni, ja kokkaan jotain muutakin kun sita kesakurpitsaa ja salaattia.





 

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...