Meilla ei yleensa poikaystava tonnikala-pesto-pasta-sekoitusta kummempia kokkaile. Kyse ei ole mistaan vanhanaikaisista "minahan en akkojen hommia tee!"-arvoista vaan enemmankin siita, etten herra ole aikaisemmin ruoanlaitosta nauttinut vaan nautti enemman muiden asioiden tekemisesta.
Viime viikolla olin suunnitellut tekevani herkkuani porkkanasosekeittoa mutta kotiin toista iltasella saapuessani odotti taalla yllatys: poikaystava oli tehnyt ison kattilallisen ihanaa kookosmaidolla ja chililla maustettua porkkanakeittoa. Melkein tuo koko kattilallinen tosin syotiin yhdelta istumalta ja talla viikolla vahingosta viisastuneena porisi hellalla kolminkertainen annos tuota herkkua. Saatiinpa pakkaseenkin vahan lisaa ruokaa laiskotuspaivien varalle.
Tanaan oli minun vuoroni kokkailla ja kokeiltavaksi paasi ainakin Kurpitsamoska- ja Ruokahommia-blogeissa kehuttu Appelsiini-seesaminsiementofu. Omasta versiostani ei tullut kovin edustavan nakoista joten kuvia siita milta sen olisi pitanyt nayttaa voitte kurkkia ylla olevista linkeista. Hiukan rumasta ulkonaosta huolimatta kyseessa oli ihan kaikkien kehujen veroinen resepti ja paasee varmasti kokattavaksi uudestaankin. Ensi kertaa varten taidan kuitenkin hankkia sitruspusertimen enka koittaa raivopaisesti puristella mehua ulos appelsiinista paljain kasin.
Nyt ylos, ulos ja lenkille tofuillallaista sulattelemaan ja sen jalkeen takaisin kotiin, kainalopaikalle elokuvaa katsomaan.
No comments:
Post a Comment