Monday, 2 August 2010

Pre-kauppapaivan reseptikeksinto

Maanantai toissa meni hyvin. Vahan on tanaankin vasyttanyt, mutta menee maanantain eika uupumuksen piikkiin. Maanantain laiskotukseen sopivasti meilla syotiin tanaan eilisen illallisen jamat - "Vahan-niinku-shepherds-pie-mutta-sittenkin-kukkakaaligratiinityyppinen-juttu"!Koska kamera temppuilee enka myoskaa muistanut edes koittaa ottaa kuvaa, lainasin torkeasti netista loytamaani Shepherds pie:n kuvaa. Tuolta se meidankin herkkuillallainen naytti.
Tama uusi, vakkariresepteihin paaseva herkku koostui pakasteen ja jaakaapin peralta, ennen kauppapaivaa loydetyista aineksista.


Luomujauhelihaa, pari siivua pekonia, sipulia, valkosipulia, yrttisekoitusta ja toki suolat ja pippurit. Paalle tein, perunamuusin sijasta (meilla kun ei ikina syoda perunoita. Uusia perunoita pitaisi tosin viela koittaa paasta talle kesalle maistamaan) ihan perinteisen kukkakaaligratiinin hoyrytetysta kukkakaalista, voista, jauhoista ja soijamaidosta. Sekaan viela kourallinen juustoraastetta ja toinen kourallinen kukkakaalien paalle juuri ennen uuniin laittoa.


Namskistarallaa. Huomenna Ellin keittion testaukseen paasee lukuisissa ruokablogeissa kehuttu tofuresepti. Siita siis lisaa myohemmin.2 comments:

Annika said...

Ostin viime viikolla luomu uusia perunoita. Osa niistä oli kyllä niin pieniä että nauratti. Pienimmät suunnilleen peukalonpään kokoisia. Vielä en ole maistanut. Huomenna olisi tarkoitus maistaa. Ovat varmaan aivan suussasulavan herkullisia. Pitää keittää aika monta ylimääräistä, kun niitä tulee varmasti naposteltua enemmän kuin jaksaa. :)

Elli said...

Taytyypa itsekin. Voikastikkeella hoystettyna, tietenkin :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...