Wednesday, 11 August 2010

Nyt kavi nain

Pikkuruisesta keittostamme loytyy kaunis, joskin jo hiukkasen oljyamista vaativa puutaso. Vuokraemanta kertoi kaapista loytyvan jotain siihen tarkoitettua tokottia ja eilenpa toissa ollessani oli poikaystava tarttunut tuumasta toimeen ja viettanyt muutaman tunnin hinkaten tasoa uuteen uskoon. Jostain syysta kavi kuitenkin niin, etta yleensa tarkkaa taustatutkimusta tekeva poikaystava loysi kaapista nestemaisen mehilaisvahan ja olettaen taman olevan se vuokraemannan tarkoittama puteli, huitaisi sita tasolle muutamaankin otteeseen. 

Ilmeisesti mehilaisvaha ei kuitenkaan se oikea tarkki tuohon hommaa silla pienenkaan vesipisaran tippuessa tasolle, jattaa se jo hetken paasta vaalean jaljen. Nytpa siis tarvin apua. 
Tietaako kukaan miten mehilaisvahan saisi napparasti keittion tasosta irti vai pitaisiko olla vaan uhkarohkea ja heittaa oljy suoraan tuohon paalle ja toivoa parasta?

Auttakaatte!

2 comments:

RuusuLiisa said...

Laita pinnan päälle imupaperi tai imukykyinen paperi, vetele silitysraudalla päältä. Konsti toimii parafiiniin,steariiniin, ruokarasvoihin jne.Konstin toimivuudesta juuri sinun pulmassasi en tiedä mutta kannattanee sitä koettaa - ensin tietysti jossakin vähän huomaamattomammassa paikassa ja pienellä alueella. Tai sitten mäntytärpätillä - öljyä kun ei suositella/saisi laittaa vahan päälle. Tai maalinpoistoaineella tai asetonilla (kuulostaa hurjalta) ja sitten raapimalla/pyyhkimällä. Tai sitten vaan odottelette, että vaha kuluu itsestään pois?! Toivottavasti saatte vahan pois!

Elli said...

Kiitos kamalasti vinkeista!

Taidanpa ehdottaa poikaystavalle etta hankimme silitysraudan (toki muutakin kayttoa varten) ja kokeilemme tuota kikkaa nyt ihan ensimmaisena.

Jos ei se toimi niin sitten tosiaan tarpatilla kokeilemaan.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...